StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI JUNIORSKI KUP U PRAGU Josip Bulić s tri pobjede, poražen je od zlatnog i brončanog, zauzeo deveto mjesto te izborio nastup na EP-u!

21. srpnja 2019. - 19:33
Dan nakon što je Anđela Violić osvojila srebro u kategoriji do 70 kilograma na Europskom juniorskom kupu u Pragu, na svom drugom turniru nakon osam mjeseci izbivanja zbog ozljede osigurala medalju, a njome nastup na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu, nastupilo je još četvero članova Judo kluba Dubrovnik 1966. - Bruna Bilić, Ardian Sufaj, Josip Bulić i Luka Violić.

Bulić je od njih četvero dogurao najdalje. Ostvario plasman u Pragu. U kategoriji do 90 kilograma zauzeo je deveto mjesto. Dobio je na startu Rustama Alieva iz Ukrajine, zatim i Lucasa Zwanka iz Njemačke, koji je bio slobodan u 1. kolu. Nakon toga je upisao poraz od Ivana Dubine iz Bjelorusije te čekao. Dubina je otišao do kraja, a na kraju je uzeo zlato te je Bulić dobio priliku u repasažu u kojem je ostvario novu pobjedu. Bio je bolji od Slovaka Filipa Mitrovića nakon čega je poražen od Rusa Andreja Uvarova, koji je s još dvije pobjede izborio broncu. U kategoriji do 90 kilograma nastupilo je 38 judaša.

- S tri pobjede u Pragu, te plasmanom na deveto mjesto, Bulić je ispunio normu za nastup na europskom prvenstvu - istaknuli su iz Judo kluba Dubrovnik 1966. 

Ardian Sufaj je u kategoriji do 90 kilograma ostvario pobjedu i poraz, Bilić u kategoriji do 57 kilograma i Luka Violić u kategoriji preko 100 kilograma poraženi su na startu. 
18. travanj 2024 05:17