StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNI NOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE NA IGRALIŠTU OSNOVNE ŠKOLE IVANA GUNDULIĆA

REKORDNE 63 MOMČADI NA 8. DUBROVNIK KUPU 'Kad će turnir završit, ha, ako sve bude u redu, a ovo ljeto!'

10. srpnja 2019. - 20:40
Za njima je već 25 radnih dana, danas je, kao i svake godine 10. srpnja, kad se otvaraju Igre, slobodan dan, a pred njima su još dva radna dana te će se spustit zastor, ali tek na natjecanje po skupinama turnira na male bare 'Dubrovnik kup'.

- Tek tad, da, a što ćeš kad se prijavilo toliko momčadi – u svom stilu će Ante Batina, koji je prije gotovo deset godina skupa s Mirom Butiganom, Tomom Sjekavicom i ostalima, zavrnuo rukave. 

- Idemo napraviti najbolji turnir. To nam je cilj - rekao je tada. 

Danas, nakon sedam odigranih turnira, u tijeku je osmi, Batina dodati.

- Uspjeli smo u tome, ali želimo biti još bolji. Sad smo dobili i bolje uvjete. Gradonačelnik Mato Franković je ispunio obećanje koje nam je dao prije par godina.

Na sad već 'legendarnom' Buyrumplatzu, ove godine obnovljenom igralištu Osnovne škole Ivana Gundulića (radovi su trajali više od godinu dana te se prošle godine turnir nije igrao), ovo ljeto igra 63 momčadi.

- Kad će turnir završit, ha, ako sve bude u redu, a ovo ljeto – u šali će Batina. 

U skupinama će se igrati još u četvrtak, 11. srpnja i u petak, 12. srpnja, te ako se sve odigra, ovisi o vremenskim prilikama i neprilikama, onda će u subotu, 13. srpnja, opet 'zaplesati' kuglice. Ovaj put ne sve, kao što je bilo prije mjesec dana, već s imenima najuspješnijih momčadi, koje su izborile prolaz dalje, u završni dio turnira, 32 najbolje.

- U šestnaestinu finala će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake skupine i osam najboljih trećeplasiranih ekipa. Nositelji u ždrijebu doigravanja su sve prvoplasirane ekipe te četiri najbolje drugoplasirane ekipe – dodat će Batina.

U nekim skupinama je već spušten zastor. Konoba Maestral Ston i Čokolino su sigurno prošli dalje, Konoba Maestral Ston je bila prva u skupini, a Čokolino drugi. U skupini 'B' najbolji je Babin kuk, a druga je momčad Stipu ga nime. U skupini 'C' Hajduk Mokošica je prvi, a Plutajuća mina druga. U skupini 'G' najbolji je Priroda i društvo, dok je druga momčad Rekreativci. Nek se zna kako je Priroda i društvo jedina u te četiri skupine odradila skupinu bez greške. Dobila je sve utakmice. Njene boje brane Maroje Kokanović, Antonio Kokanović, Leo Kokanović, Matej Perić i Mauro Jurišić.

- Nije jedina sa stopostotnim učinkom – odmah će nas upozoriti Batina. Isto je uspjela u skupini 'L' Atlanta Bergamo (Ivan Gavrilica, Filip Kurbelašvili, Frano Vlahušić, Ivan Memunić, Ivo Kriste, Marko Kuraja, Hrvoje Bogdanović i Hrvoje Mamuzić), koja je slobodna u zadnjem kolu. Ujedno to je jedina momčad turnira koja je zaključila nastup u skupini, a nije primila niti jedan pogodak. Njena pogodak razlika je 10:0!

U skupini 'E' je 'luda kuća'. Nitko nema stopostotan učinak, a čak četiri momčadi su bez poraza, i to dvije nisu primile niti jedan pogodak (Brkati slonovi: Antun Bačić, Vlado Đurović, Antonio Pjević, Tomislav Kopanica, Oliver Milošević, Darijo Marinović, Mihael Đuraš, Matej Gaće, Rade Ljubišić i Andro Drašković, koji su dvije dobili, a dvije odigrali neodlučeno, imaju pogodak razliku 5:0, te Teća united: Josip Tomičić, Matej Perović, Dominik Gustin, Mateo Brbora, Mihael Ivaniš, Petar Šanje, Ante Oreč, Marko Knežević, Ivo Šuperak i Martin Oreč, koja je dobila jednu, a tri utakmice odigrala neodlučeno – njena pogodak razlika je 6:0. Tri utakmice je odigrala bez pogotka, a četvrtu dobila sa 6:0). Obje momčadi će na teren u četvrtak, 11. srpnja: prvo Teča united igra protiv Ghetta (19.50 sati), dok Brkati slonovi ogled protiv Sport caffea Balun počinju u 21.10 sati.

Ako ostvare uspjeh u zadnjem kolu sa stopostotnim učinkom u skupini, kao Priroda i društvo te Atlanta Bergamo, moći će se pohvaliti još branitelj naslova, Cafe bar Puls (Mato Šimunović, Zoran Primić, Stjepan Rezo, Marko Dadić, Marijan Dadić, Srđan Rilović, Romano Levanat i Hrvoje Šimunović) u skupini 'I' te Medvjedići dobra srca (Kaim Džanković, Haron Džanković, Josip Nebergoj, Lovro Miletić, Pero Vuličević, Ivano Daković, Ivan Vuknić i Antonio Konsuo) u skupini 'H'. Cafe bar Puls u zadnjem kolu u skupini igra u petak, 12. srpnja, protiv Mane Hastra (21.10 sati), a Medvjedići dobra srca u četvrtak, 11. srpnja, protiv Šulemu na zarubu (21.50 sati).

Ukupno će se u prvom dijelu turnira odigrati 135 utakmica, a u završnom još 32 utakmice. Do kraja natjecanja u skupini je ostalo deset utakmica, po pet u četvrtak i petak nakon čega ćemo dobiti odgovor na pitanje - Tko će sve igrati u šesnaestini finala? Potom, kreće drugi dio turnira. Još zanimljiviji. 
47.000 kuna
Osmo izdanje turnira u nogometu na male bare (3+1) Dubrovnik kup počelo je 15. lipnja. Organizator turnira je Udruga za šport i rekreaciju Dubrovnik kup. Generalni sponzor turnira je Taj Mahal.

Ukupni nagradni fond turnira je 47.000 kuna. Pobjedniku će pripasti 30.000 kuna, poraženom u finalu 10.000 kuna, trećeplasiranom 5.000 kuna, a četvrtoplasirani će dobiti 2.0000 kuna. Osim novčanih nagrada, kao i proteklih godina, najbolje momčadi te pojedinci bit će nagrađeni i prigodnim poklonima.
Cafe bar Puls brani naslov
Na sedmom izdanju turnira nastupilo je 50 momčadi. Slavio je Cafe bar Puls. U finalu su dobili Celtic bar Belfast nekon penala, te tako postala  peta momčad koja se upisala u listu osvajača turnira. Treća je bila momčad Autoprijevoz iskop Bešo. 

Mato Šimunović
 (Caffe bar Puls) bio je izabran za najboljeg igrača turnira, dok je titulu najboljeg strijelca turnira  odnio Tin Vidak (Autoprijevoz iskop Bešo) s 9 golova u završnici.
Zvižde Bobo i Bartul
I ove godine suci su Bartul Vukojević i Božidar Bobo Butigan. Utakmice u skupinama sude naizmjenično, a kad počne šesnaestina finala sudit će u paru. 

- Bobo i ja nismo sudili samo prve godine, a nakon toga sudimo od prve do zadnje utakmice turnira - rekao je Vukojević. 

24. travanj 2024 18:28