StoryEditorOCM
OstaloMEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR POD RAŠICOM 'ĐURO MILETIĆ'

DANI PROLAZE, JA TEBE - ČESTO SJETIM SE, PRIJATELJU MOJ 'Na ovom turniru imamo boće, imamo i plesa i pjevanja, sve ono što je pokojni Đuro volio'

21. lipnja 2019. - 20:16
Prošle su tri godine i mjesec dana od kad nas je napustio Đuro Miletić. Otišao je iznenada, u 33. godini života. Punih 20 godina bio je član Folklornog ansambla Linđo, godinama neizostavan sa svojom harmonikom na mnogim gradskim događanjima te zabavama, svadbama, krštenjima, zarukama, ukratko, svim onim lijepim trenutcima koja se ne zaboravljaju...

- Da, pokojni Đuro Miletić je bio duša Grada, duša Folklornog ansambla Linđo, čovjek koji je volio život, koji je izvrsno plesao i svirao, a volio je i boće. I danas, na ovom trećem izdanju boćarskog turnira, koji se igra njemu u spomen, imamo boće, imamo i plesa i pjevanja, sve ono što je pokojni Đuro volio – istaknuo je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je i ove godine otvorio memorijalni boćarski turnir 'Đuro Miletić'.

Treće izdanje turnira okupio je osam sastava iz tri države, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Hrvatske, a održano je u sklopu turnira trojki i natjecanje za juniore, igrače do 20 godina, u preciznom izbijanju. Kao i prošle, tako i ove godine, ponovno su Hajduk i Petka za koje je igrao pokojni Đuro, organizirali turnir. Pridružio im se i Strijelac, treći klub kojem je domaći teren - tereni Pod Rašicom na kojima su ove subote igrale ekipe Doline Neretve, Konavala, Župe dubrovačke, Grada Dubrovnika, Hercegovine, Dubrovačkog primorja, Crne Gore te skupa ekipa sastavljena od igrača Boćarskih klubova Hajduk i Petka.

Na kraju je Župa dubrovačka podigla pobjednički pokal, koji je 2017. osvojilo Dubrovačko primorje, a prošle godine Dolina Neretve. Župa dubrovačka je u četvrtfinalu dobila s 8:7 branitelja naslova, u polufinalu Konavle s 10:4, a u finalu s 13:1 Grad Dubrovnik koji je u četvrtfinalu s 13:3 bio bolji od Hercegovine, a u polufinalu s 10:7 od Dubrovačkog primorja 10:7. Župa dubrovačka je igrala u sastavu: Štefi Ljubimir, Ivo Butrica, Luko Kelez, Alen Franić i Antonio Vojvodić. 

- Hvala svima koji su organizirali turnir, svim sudionicima, gradonačelniku koji je otvorio i podržao turnir te svima ostalima koji su se sjetili našeg Đura – rekao je Miho Miletić, otac pokojnog Đura, koji je uručio priznanja - pobjednički pokal ekipi Župe dubrovačke, a isto tako pokale trima najuspješnijim juniorima u preciznom izbijanju u kojoj je pobjedu odnio Stijepo Batinić, 14-godišnji reprezentativac Boćarskog kluba HVIDRA Gromača. Drugi je bio Matko Pendo (Župa dubrovačka, koji će u idućoj sezoni igrati za Hajduk), a treći je bio Luka Bevanda (Donji Brgat). Na trećem memorijalnom turniru sudili su Luko Hendić i Niko Jeljenić.

Prije početka turnira zabalali su članovi Folklornog ansambla Linđo. Organizator turnira zahvalio je za svekoliku potporu i podršku u organizaciji turnira gradonačelniku Matu Frankoviću (Plaketu mu je uručio Ivica Gvozden, dopredsjednik Boćarskog kluba Hajduk).

Pod Rašicom se ne zaboravljaju stihovi ispisani u sjećanje na pokojnog Đura Miletića: 'Dani prolaze, ja tebe - često sjetim se, prijatelju moj. Znam da nose te - nebom bijeli anđeli, prijatelju moj. I ako postoje oni - drugi svjetovi, opet ćemo skupa, ja i ti tambure – zasvirati'.
19. travanj 2024 09:25