StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

ANTE DELIJA SE BORI NA LONG ISLANDU U NEW YORKU Edwards ili Seumanutafe, svejedno je, cilj je isti!

6. lipnja 2019. - 12:57
Ante Delija ima debi u PFL-u (Professional Fighters League). Suparnik će sjajnom teškašu poniklom u dubrovačkom Gladiatoru biti u prvom krugu teškaškog turnira Carl Seumanutafe, iskusni borac iz Samoe, koji je prije sedam dana 'uskočio' na mjesto Bena Edwarda. Borba će se održati u dvorani na Long Islandu u New Yorku u noći s četvrtka na petak, s 6. na 7. lipnja.

Saumanutafa ima 13 pobjeda i 9 poraza u profesionalnoj karijeri koju je počeo 2007. godine. Godinu dana je stariji od Delije. Borio se za pojas prvaka u FFC-u, zatim nastupao je na priredbama Strikeforcea, M-1 te Bellatora. U najavi borbe ističe se kako je suparnik Delije izuzetno krupan borac koji udara “kao maljem”, može izdržati udarce, ali kako je srećom po svoje suparnike dosta spor i trom. Delija je na vaganju imao 108 kilograma, a suparnik je deset kilograma teži.

Edwards je preferirao borbu na nogama, a takav je i Saumanutafa. Ipak, umjesto tehničara dobio je borca koji će pokušati što ranije ući u brawl. Ante tako što može izbjeći brzinom, što bi svakako trebala biti njegova prednost. Na vaganju je imao 108 kilograma, deset manje od svog protivnika - piše profightsite.hr u najavi borbe.

- Osjećam se dobro. Pripremama za borbu sam apsolutno zadovoljan i spreman sam u svakom smislu tog izraza. Što god se dogodi u borbi, bit ću spreman na to - rekao je Delija, koji je favorit na kladionicama.

Delija je profesionalnu karijeru počeo 2011. godine. Nanizao je osam pobjeda. Između ostalog dobio velikog Rica Rodrigueza, bivšeg prvaka UFC-a. U rujnu 2015. godine, u svojoj 17. profesionalnoj borbi, teško se ozlijedio u borbi s Poljakom Marcinom Tyburom, danas UFC-ovim borcem. Deliji je tada pukla potkoljenica. Oporavak je bio dug. Novu, 18. borbu, imao je gotovo 1000 dana poslije.

Krajem 2017. našao se na treninzima Mirka Filipovića, koji se pripremao za nastup u Japanu. Delija je putovao s našim legendarnim borcem u Japan i tada dogovorio suradnju s japanskom promocijom u kojoj je odradio tu svoju 18. borbu u kojoj je dobio Brazilca Ricarda Presela u Fukuoki pred više od 7.000 gledatelja.

- Kako mi je bilo tada ući u ring nakon toliko vremena, gotovo tri godine, te teške ozljede? Iskreno. Uopće nisam razmišljao o ozljedi te mi po tom pitanju nije bio problem, a što se tiče same borbe. Čujte, iskustva imam. Ipak je ovo bila moja osamnaesta borba u profesionalnoj karijeri - istaknuo je Delija koji u posljednje vrijeme radi sa Stipom Drvišem, legendarnim hrvatskim boksačem.

Delija je u Fukuoki ostvario svoju petnaestu pobjedu u profesionalnoj karijeri. Hoće li za nekoliko sati u New Yorku upisati novu, šesnaestu te nastaviti put prema završnici teškaškog turnira PFL-a?
25. travanj 2024 06:04