StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KLUB NEPTUN

22. 'JUMBO' REGATA Zlatni Kukuljica i Perović, srebrni Mucić i Štrman

4. lipnja 2019. - 02:22
Pero Kukuljica i Toni Perović su osvojili zlato u dvojcu na pariće u konkurenciji juniora na međunarodnoj regati poznatoj pod nazivom ‘Jumbo’ koja je pokrenuta prije 22 godine zahvaljujući viziji legende hrvatskog veslanja, osnivača i dugogodišnjeg predsjednika Veslačkog kluba ‘Jarun’ te velikog i istinskog sportaša Julija Boroše-Jumba, koji je u 81. godini života preminuo 2013. godine.

Više od 60 godina Julije Beroše Jumbo je bio aktivan veslač. Pet puta je bio prvak Jugoslavije u kategoriji mlađih seniora (u samcu te četiri puta u dvojcu na pariće) i dva puta seniorski prvak u dvojcu na pariće, četiri puta veteranski prvak bivše države u samcu, a na veteranskim svjetskim prvenstvima osvojio je čak 35 zlatnih medalja u raznim disciplinama. Nepuna tri mjeseca prije smrti izveslao je svoju posljednju utrku te tog 28. travnja 2013. pobijedio u najstarijoj kategoriji veterana u skifu na Inter City regati.

Kukuljica i Perović su 2000 metara izveslali za 6 minuta, 41 sekundu i 79 stotinki, četiri sekunde i 17 stotinki brže od drugoplasirane posade Veslačkog kluba Dravske Elektrane (Slovenija).

U dva dana regatavanja na 22. izdanju regate ‘Jumbo’ članovi Veslačkog kluba Neptun su osvojili su ukupno dvije medalje. Drugu su za dubrovački klub na Jarunu izveslali Roko Mucić i Antonio Štrman koji su bili drugi u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih juniora. Bolja je bila samo posada zagrebačke Trešnjevke.

Neptun je imao ukupno četiri posade u A finalima. Lucija Mazić i Karmen Sindik su bile četvrte u dvojcu na pariće u konkurenciji juniorki, a Matej Metković je u skifu u konkurenciji seniora bio šesti. Dvije posade su nastupile u B finalu, i obje su bile šeste: Ivana Krištić u skifu u konkurenciji juniorki te Matija Medi u skifu u konkurenciji mlađih juniora.

Na ‘Jumbo’ regati nastupili su predstavnici svih hrvatskih i slovenskih klubova.
25. travanj 2024 07:09