StoryEditorOCM
OstaloNOVI USPJEH JUDAŠICE ŽUPE DUBROVAČKE

DEVETA MEDALJA S EUROPSKIH JUNIORSKIH KUPOVA Iva Oberan s pet pobjeda do srebra u Austriji

1. lipnja 2019. - 23:50
Novi uspjeh Ive Oberan, judašice Župe dubrovačke. Osvojila je srebro na Europskom juniorskom kupu u austrijskom Leibnitzu u najbrojnijoj ženskoj kategoriji na turniru. Čak 43 natjecateljice su se borile za odličja u kategoriji do 63 kilograma u kojoj su se tri hrvatske judašice našle u polufinalu.

- Europski juniorski kup u Leibnitzu je jedan od najjačih europskih kupova – istaknuo je Ivan Oberan.

Njegova kćer Iva je poražena u hrvatskom finalu od Katarine Krišto. Do finala je stigla s pet pobjeda. Redom, prvo je u 'golden scoreu' na kazne dobila Lauru Fazliu s Kosova, nakon čega je na istim način svladala Romee Den Hartoog iz Nizozemske. Wazarijem i ipponom prošla je Mollie Game iz Velike Britanije, a u četvrtfinalu je opet u golden scoreu slavila protiv Ryanne Lima iz Brazila. Prije hrvatskog finala Oberan je u hrvatskom polufinalu ipponom savladala Laru Cvjetko iz Samobora.

Iva je ove godine osvojila već četiri medalje na Europskim kupovima, dvije u seniorskoj (broncu u Usteru te zlato u Dubrovniku) i dvije u juniorskoj konkurenciji (srebro u Coimbri i sad u Leibnitzu). Ukupno je vlasnica devet medalja s Europskih juniorskih kupova (zlato, po četiri srebra i bronce).
18. travanj 2024 04:26