StoryEditorOCM
OstaloJUDO

OPET NA TATAMIJU Povratak okrunila broncom, sad ima medalje sva tri sjaja s Europskih seniorskih kupova!

20. svibnja 2019. - 14:57
Nije je bilo nekoliko mjeseci. Liječnička komisija je judašici Dubrovnika Ivani Šutalo preporučila odmor. Preskočila je zbog toga posljednjih nekoliko godina najuspješnija dubrovačka sportašica u izboru Dubrovačkog saveza športova, ali i Zajednice športova Dubrovačko-neretvanske županije, nekoliko turnira. Na tatami se vratila proteklog vikenda.

Otišla je na Europski seniorski kup u ruski Orenburg koji je poznat po velikom broju domaćih natjecatelja, a kako se zna što znače judoke Rusije u svijetu juda, ovaj kup je jedan od najjačih.

Nastup u Rusiji u kategoriji preko 78 kilograma Ivana nije počela najbolje. Poražena je u golden scoreu od Ruskinje Anne Gushchine, kasnije pobjednice zbog čega je i dobila priliku za popravak. Ivana je s tri pobjede stigla do bronce i pobjedničkog postolja. Redom, savladala je Poljakinju Annu Zalecznu, Ruskinju Valeriyju Taratuninu te u borbi za broncu Španjolsku Patriciu Ferrer Bartulos.

Osvajanjem bronce 24-godišnja judašica Dubrovnika i hrvatska reprezentativka u Orenburgu upotpunila kolekciju. Sad ima medalje sva tri sjaja s Europskih seniorskih kupova. Do jučer je tri puta bila zlatna, a dva puta srebrna.
 
23. travanj 2024 22:41