StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

KVALIFIKACIJE ZA DRUGU HL - JUG Ombla pred odlukom: igrati ili ne u višem rangu?

19. svibnja 2019. - 01:12
Ombla nije uspjela uzvratiti Bačvicama u kvalifikacijama za popunu Druge hrvatske lige - jug. Dobila je uzvrat u dvorani Osnovne škole Mokošica s 3:2, međutim, Bačvice su u prvoj utakmici u svom domu slavile s 5:2. Ipak, kako je Olmissum, prvak južne skupine Druge hrvatske lige, izborio plasman u najveći rang, Prvu hrvatsku ligu, tako je i Ombla stekla pravo nastupa u većem rangu u sezoni 2019./20., a ne samo Bačvice. Sad mora odlučiti hoće li igrati ili ne u južnoj skupini Druge hrvatske lige. 

Ombla je sjajno otvorila utakmicu u Mokošici. U 13. minuti je imala željenih 3:0. Antonio Drašković je pogodio za 1:0 u 5. minuti, a zatim je mrežu gostiju tresao Frano Vlahušić, i to u 8. i 13. minuti. Bačvice su pred kraj prvog poluvremena pogotkom Milana Družijanića iz udarca s 10 metara stigli do prvog pogotka (Ombla je šesti akumulirani prekršaj napravila u polovici terena suparnika). Družijanić je postavio konačni rezultat u posljednjoj minuti utakmice kad je Ombla igrala na sve ili ništa, bez vratara, pokušala doći do vodstva 4:1, rezultata koji bi njoj donio ukupnu pobjedu.  

Prvak Županijske malnogometne lige Dubrovačko-neretvanske županije je uzvrat protiv Bačvica igrao u sastavu: Marko Ilić (na slici), Antonio Drašković, Frano Vlahušić, Pero Ševo, Bruno Šijaković, Danijel Čizmić, Jurica Prkačin, Orsat Kljajić, Domagoj Ljubišić, Luka Papac i Antun Bačić. 
20. travanj 2024 09:08