StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

RAČIĆ JE SAVRŠEN U KSW-OVOM KAVEZU Politylo nije uspio u Dublinu, neće ni u Gdansku!?

17. svibnja 2019. - 00:45
Antun Račić je spreman za nastup u Gdansku u subotu, 18. svibnja. Na 49. priredbi KSW organizacije čeka ga domaći borac Pawel Politylo. 

- Već smo se borili - podsjetio je Župljanin. Bilo je to krajem listopada 2017. godine u Dublinu, u KSW-ovom kavezu, u 3Areni pred više od 10.000 gledatelja. Tada je 28-godišnji Račić slavio podjeljenom sudačkom odlukom. S druge strane godinu dana mlađem Poljaku je to bio profesionalni debi nakon kojeg je dobio iduće tri borbe te mu je KSW promocija odlučila pružiti novu priliku.

Račić se i tada, a i sad za meč pripremao u Njemačkoj. Inače, u Dublinu, prije godinu i pol dana, u svom debiju u KSW-u, trebao se boriti protiv Anzora Azhieva, Čečena, koji živi u Poljskoj. Međutim, Azhiev je otpao u posljednji trenutak te ga je (do)čekao Politylo.

- Bilo je teško jer ništa nisam znao o njemu - rekao je nakon pobjede u Dublinu Račić koji je prvu profesionalnu borbu u karijeri odradio prije deset godina, točnije, 25. travnja 2009. godine, na četvrtom izdanju Noći Gladiatora u Gospinom polju. Početak je bio za pet. Savladao je Dražena Matejića.

Račić borbu u Gdansku, svoju 32. borbu u profesionalnoj karijeri dočekuje nakon što je dobio zadnje četiri. Vjeruje kako će po prvi put u karijeri nanizati pet pobjeda. Kladionice ne vjeruju da mu Politylo može uzvratiti. Inače, Račić ima savršen skor na priredbama KSW organizacije. Dobio je sve tri borbe. U sve tri je savladao poljske borce. U drugoj Kamila Selwu, a u trećoj, svojoj posljednjoj borbi krajem prošle godine Sebastiana Przybysza sudačkom odlukom stigavši do dvadeset i druge pobjede u profesionalnoj karijeri.

Ukoliko stigne do nove pobjede, još jednom savlada Polityloa, Račić vjeruje kako će se u idućoj boriti za pojas KSW organizacije. 
20. travanj 2024 04:40