StoryEditorOCM
OstaloJUDO

STUDENTSKO PRVENSTVO HRVATSKE Bruna i Iva bez greške u kimonu Sveučilišta u Dubrovniku

12. svibnja 2019. - 19:37
Bruna Bilić i Iva Oberan osvojile su zlato na Studentskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Bilić je bila najbolja u kategoriji do 52 kilograma, dok je Oberan slavila u kategoriji do 63 kilograma. Njih dvije su svojim uspjehom donijele Sveučilištu u Dubrovniku visoko treće mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji osam hrvatskih sveučilišta i veleučilišta (Sveučilište u Zagrebu je bilo najuspješnije, a drugo je bilo Sveučilište u Splitu). 

- Zbog ozljede nije za ekipu Sveučilišta u Dubrovniku nastupila i Anđela Violić. Inače, ovo je bilo ujedno završno izborno natjecanje za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za nastup na Univerzijadi koja će se održati u Napulju. Osim toga, ono što se već zna, čeka ih ove godine nastup na Europskim sveučilišnim igrama za borilačke sportove koje će se održati u Zagrebu - istaknuo je trener Mateo Semiz.

Bilić, inače članica Judo kluba Dubrovnik 1966., do zlata na studentskom državnom prvenstvu stigla je dobivši sve četiri borbe, a Oberan, članica Judo kluba Župa dubrovačka, s tri pobjede se uspela na najvišu stepenicu pobjedičkog postolja. 
19. travanj 2024 23:18