StoryEditorOCM
OstaloDOIGRAVANJE ZA MALONOGOMETNOG PRVAKA HRVATSKE: SQUARE - VRGORAC (GOSPINO POLJE OD 16.30 SATI)

PRVI ČIN POLUFINALA Antun Bačić: 'Prilika je tu. Učinit ćemo sve da je iskoristimo!'

4. svibnja 2019. - 13:54
Malonogometni Dubrovnik se probudio. Svi pitaju kad igra Square, što se događa u redovima 'crveno plavih'. Gospino polje se 'nakrcalo do vrha' u utorak navečer u majstorici četvrtfinala protiv Splita, navijači su 'nosili' igrače Antuna Bačića do pobjede, 'igrali' s njima svih 40 minuta te skupa s njima slavili plasman u polufinale. Mnogi su se nakon što je sirena označila kraj utakmice spustili na parket te plesali i pjevali sa Zoranom Primićem, Antom Daničićem, Peleom, Bruninhom, Hrvojem Cvjetkovićem i ostalima. Ali, vrlo brzo su se svi skupa okrenuli idućem suparniku. Vrgorac ih čeka u polufinalu. Prva utakmica polufinalne serije je već danas od 16.30 sati u Gospinom polju.

- Vrgorac je odmorniji, imao je i lakšeg suparnika (Universitas) i sve je riješio u dvije utakmice – rekao je Antun Bačić, trener Squarea. Njegova momčad je 'dušu ispustila' protiv Splita. Podsjetnik, prve dvije utakmice četvrtfinalne serije otišle su u produžetak. U deset dana dubrovački malonogometaši su protiv sjajnog sastava s Gripa odigrali iscrpljujućih 140 minuta.

Antun Daničić, jedan od junaka uspjeha protiv Splita te plasmana u polufinale, zbog žutih kartona je otpao iz sastava za prvu utakmicu polufinala. Zatim, 'crveno plavima' će nedostajati i ozlijeđeni Damjan Šulić za kojeg je, nažalost, sezona završena.

Vrgorac ima iskusne igrače. Većina tih igrača je po deset godina u Prvoj ligi. Skupa su dosta dugo. Doveli su sad jednog odličnog igrača, Jelavića koji je igrao u Italiji i koji ima opasnu ljevicu. Dobili smo ih oba puta za bodove, ali to ništa ne znači. Sad je polufinale. Igra se 40, čak i 50 minuta - istaknuo je Daničić. Square nikad nije bio u finalu doigravanja. Domaćin je prve utakmice polufinala. Kao što je imao u četvrtfinalu protiv Splita, tako ima i protiv Vrgorca u polufinalu prednost domaćeg terena ukoliko dođe do majstorice budući je bio drugi u ligaškom dijelu (Vrgorac treći, Split je bio sedmi).

- Prilika je tu. Učinit ćemo sve da je iskoristimo – poručio je Bačić.

Vrgorac je već dva puta igrao u finalu doigravanja za prvaka (2012. protiv Splita, a 2013. protiv Nacionala). Od kada se igra doigravanje Square je po drugi put u polufinalu. Prvi put je igrao u sezoni 2014./15. kad ga je Nacional dobio u obje utakmice. To polufinale je Square izborio uspjehom u četvrtfinalu baš protiv Vrgorca. Oldučila je majstorica u Gospinom polju. 
Prvak uvjerljiv protiv Futsal Dinama
U drugom polufinalu su suparnici Novo vrijeme Apfel i Futsal Dinamo. Makarski sastav, koji brani naslov prvaka, dobio je prvu utakmicu sa 7:1 te je stigao na korak do plasmana u finale. Druge utakmica se igra u Zagrebu. Eventualna treća u Makarskoj. 

U polufinalu se igra na dvije pobjede, a u finalu na tri pobjede.

25. travanj 2024 15:27