StoryEditorOCM
OstaloČLAN ULTIMATE FIGHT KLUBA GLADIATOR BORI SE 4. SVIBNJA U JOHANNESBURGU ZA POJAS PRVAKA EFC ORGANIZACIJE

KARLO CAPUT I DOMAGOJ OBRADOVIĆ U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI 'Posjetili smo naše ljude i crkvu svetog Jeronima. Primio nas je fra Ivica Karmelo Strčić koji će doći na meč'

3. svibnja 2019. - 00:46
Najteže mi pada skidanje kilograma, ali vjerujem kako će sve biti u redu – rekao je prije nego se u ponedjeljak uputio prema Johannesburgu naporaženi Gladiator Karlo Caput. 26-godišnji Konavljanin napada pojas prvaka najjače afričke MMA organizacije, EFC-a.

- Sve je odlično. Organizacija je sjajna. Smještaj je odličan. Klima je kao kod nas samo što je sad kod njih jesen. Napravili smo đir po dijelu grada gdje smo smješteni – javio se Karlo dan uoči vaganja, a dva dana prije borbe protiv vlasnika pojasa, Kabese.

- Bili smo u dvorani EFC organizacije. Odlično je opremljena. Sve je na jednom visokom nivou. Televizijske kamere su bile i na treningu. Gostovao sam na televiziji skupa sa suparnikom – dodao je Caput.

Igeu Kabesa, 24-godišnji domaći borac je nahvalio Caputa.

- Gledao je nekoliko Karlovih borbi. Imaš dobre ruke. Dobar si borac – obratio mu se Kabesa koji ima 11 pobjeda i 1 poraz.

Voditelj u studiju je pozdravio prvaka, istaknuo kako Kabesa ima odličan skor, ali kako je Caput nepobijeđen. Član Gladiatora je dobio svih osam borbi od čega šest prekidom.

- Za mene je svaka borba ista. Zadnju sam imao protiv Rusa u Rusiji. Puno sam trenirao – naglasio je između ostalog Caput.

Pohvalio EFC organizaciju. Govorio je potom o hrvatskoj MMA sceni.

- Imamo odlične borce – istaknuo je Caput.

- Svaki put kad imam meč pripremam nešto novo jer želim napredovati, biti iz meča u meč sve bolji. Ako budem iskoristio ono na čemu radim, borba će biti jako kratka – optimist je Kabesa.

- Dat ću sve od sebe. Spreman sam za sve – Caput je odgovorio Kabesi.

Domagoj Obradović je putovao s Caputom u Južnoafričku Republiku. Obradović je također borac Gladiatora. Pomagao je Karlu u pripremi borbe protiv Kabese, kao i svih u dubrovačkom klubu.

- Bio sam i sedam dana u Njemačkoj na pripremama. Inače, prije točno četiri tjedna sam doznao za borbu. Od tada je sve bilo podređeno borbi protiv Kabese. Svi u klubu su pomogli. Spreman sam. Odlično smo radili – istaknuo je Caput.

Vjeruje se kako će imati podršku s tribina budući u Južnoafričkoj Republici živi tri do četiri tisuće hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka koji se okupljaju oko Hrvatske katoličke zajednice Sveti Jeronim u Johannesburgu.

- Posjetili smo naše ljude i crkvu svetog Jeronima. Primio nas je fra Ivica Karmelo Strčić koji će doći na meč. Čuli smo kako je prije bilo oko osam tisuća naših ljudi u Južnoafričkoj Republici te kako u zadnje vrijeme rijetko tko dođe iz Hrvatske živjeti ovdje – rekli su Caput i Obradović.

- Danas je bio zadnji dan skidanja kila. S kilažom sam dobar. Tu neće biti problema – poručio je Caput, koji je profesionalnu karijeru počeo 2013. godine. U zadnjoj borbi dobio je iskusnog Renata Lyatifova na njegovom terenu, i to ga je nokautirao već u petoj sekundi borbe! Lyatifov je imao čak 50 profesionalnih borbi više od Caputa.
25. travanj 2024 05:00