StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKI DANI TRČANJA

DUBROVAČKI POLUMARATON Krune na glavi Kristijana Stošića i Amele Trožić 

28. travnja 2019. - 13:34
Kristijan Stošić iz Srbije pobjednik je Dubrovačkog polumaratona. Ciljem je prošao nakon sat, 14 minuta i 2 sekunde, minutu i 13 sekundi brže od Yordana Petrova iz Bugarske, dok je treći Matt Edmonds iz Velike Britanije koji je za Stošićem zaostao točno četiri minute.

U konkurenciji natjecateljica slavila je Amela Trožić iz Bosne i Hercegovine s vremenom sat, 31 minuta i 19 sekundi. Druga je bila Hannah Grant iz Švicarske (sat, 32 minute i 34 sekunde), a treća Martina Schimanski iz Njemačke (sat, 33 minute i 24 sekunde).

Pobjednicima u obje konkurenciji zapljeskali su te im uručili nagrade zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i gradski pročelnik Dživo Brčić

Dubrovački polumaraton je kruna manifestacije Du Motion. Start i cilj, kao i protekle četiri godine, bio je na Stradunu. Trčalo se do Rijeke dubrovačke, točnije Prijevora, i natrag. Dubrovački polumaraton ponosni je nositelj maksimalnih 5 zvjezdica za kvalitetu i sigurnost koje mu je još 2016. godine dodijelila krovna europska atletska udruga European Athletics.

Na startu utrke duge 21,1 kilometar našlo se tisuću natjecatelja iz gotovo četrdesetak država. 
24. travanj 2024 06:45