StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KLUB NEPTUN

USPJEŠNI NA 36. IZDANJU CROATIA OPENA Dvije bronce, tri 'B' finala, u većini slučajeva najbolja hrvatska posada...

15. travnja 2019. - 12:27
Prvo su Antonio Štrman i Roko Mucić izveslali broncu, a nakon njih je to isto uspjelo još jednoj posadi Neptuna: Toniju Crnjaku i Lovru Čondriću. Štrman i Mucić su bili treći u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih juniora, a Crnjak i Čondrić također u dvojcu na pariće, ali u konkurenciji lakih seniora. Obje posade Neptuna mogu se pohvaliti kako su bile najbolje od hrvatskih posada u spomenutoj konkurenciji. Naime, zlato i srebro u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih juniora osvojile su posade reprezentacije Turske, dok je zlato u dvojcu na pariće lakih seniora osvojila posada Slovenije, a srebro posada Estonije.

Osim dvije osvojene bronce dubrovački klub se može pohvaliti kako je imao tri posade u ‘B’ finalu te jednu u 'C' finalu. Prvog dana u skifu u konkurenciji juniora Pero Kukuljica je bio peti, a Toni Perović šesti u ‘B’ finalu. Dan poslije Kukuljica i Perović su zauzeli četvrto mjesto u ‘B’ finalu dvojca na pariće u juniorskoj konkurenciji, tj. ukupno deseto. Bili su druga najuspješnija hrvatska posada (treći u ‘B’ finalu, a ukupno deveti bio je dvojac na pariće splitskog Mornara sa samo 32 stotinke sekunde bržim vremenom). Prvog dana Crnjak je bio treći u C finalu u skifu u konkurenciji lakih seniora.

Na najjačoj i najpoznatijoj regati u Hrvatskoj, koja je na Jarunu proteklog vikenda okupila oko 400 posada iz deset država, Neptunaši su nastupili pod vodstvom trenera Pava Bečića, profesora Mladena Marinovića te tajnika Mara Kapovića.
19. travanj 2024 23:51