StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠENO FINALE DOIGRAVANJA STOLNOTENISAČA ZA PRVAKA HRVATSKE

STARR OBRANIO NASLOV Opet su 'Pituri' bili blizu, ali opet im je ostalo srebro

10. travnja 2019. - 22:12
Nećemo se predati – poručio je Libertas Marinkolor nakon poraza kod kuće u prvoj utakmici finalne serije za prvaka Hrvatske – i nije, ali nije na kraju uspio uzvratiti StaRR-u te izboriti majstoricu. Prvenstvo je završeno. StaRR je obranio naslov. Prvi favorit je u Gospinom polju dobio prvu utakmicu sa 4:2, a sad je u drugoj utakmici finala slavio kod kuće sa 4:3.

Drugu utakmicu finala otvorio je vodstvom Libertas Marinkolor. Tomislav Japec je s 3:1 dobio Ronalda Ređepa. Nakon toga je Ruiwu Tan izjednačio rezultat na 1:1. S 3:1 je Kinez s hrvatskom putovnicom bio uspješniji od Miha Simovića. Kako je Neven Juzbašić i dalje ozlijeđen, ne može pomoći, StaRR je poveo s 2:1 (Juzbašić je predao partiju Indijcu Amiri Nia Sorooshu). Japec i Simović su nakon toga dobili par s 3:1 te izjednačili na 2:2, a potom je i Simović dobio Ređepa. U šestoj partiji, kao i u Gospinom polju prije tri dana, igrali su Japec i Soroosh. Japec nije uspio. Soroosh je opet bio uspješniji. Ovaj put s 3:0 te je StaRR mogao slaviti jer u sedmoj partiji, odlučujućoj, suparnici su bili Tan i Juzbašić, a kapetan Libertas Marinkolora, nažalost, ne može igrati...

Libertas Marinkolor je igrao ove sezone u oba domaća finala. U oba je ostao praznih ruku. Veća žal ostaje za izgubljenim Kupom Hrvatske od GSTK Zagreb. U tom finalu je za razliku od finala doigravanja za prvaka bio favorit, a što je dokazao pobijedivši GSTK Zagreb u polufinalu doigravanja za prvaka. 
Ništa od majstorice
Libertas Marinkolor je peti put uzastopno igrao u finalu doigravanja za prvaka, a treći put uzastopno u njemu se borio sa StaRR-om. Nakon što je izgubio 2015. u finalu od Dr. Časl, a 2016. godine od GSTK Zagreb, 2017. godine stigao je protiv StaRR-a do svog najvećeg uspjeha, prvog naslova prvaka Hrvatske. Prošle godine je StaRR uzvratio te je varaždinski klub po prvi put slavio naslov prvaka.

Prije dvije sezone u svakom finalnom meču je slavio domaćin, a prošle sezone u svakoj gost. Ove sezone se po prvi put nije igrala majstorica. 

20. travanj 2024 14:36