StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNA SVEČANOST DUBROVAČKOG SAVEZA ŠPORTOVA

PROGLAŠENI NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI GRADA Opet Ivana, Luka, Vjeko, Ragusa i Jug CO; Nagrada za životno djelo Marinku Mikulandri

Piše PSD.
9. travnja 2019. - 09:54
Godišnje nagrade Dubrovačkog saveza športova nisu mijenjale vlasnike. Najbolji iz 2017. godinu su ponovili uspjeh i 2018. godine: judašica Dubrovnika Ivana Šutalo je sportašica godine, vaterpolist Jug Croatia osiguranja Luka Lončar je sportaš godine, nagradu za trenera godine ponio je Vjekoslav Kobešćak, trener vaterpolista Jug CO, koji su opet najbolja momčad, dok su košarkašice Raguse opet najbolja ženska ekipa. 

Šutalo je sedmi put, i to u nizu, sportašica grada. Ovaj put je naslov osigurala osvajanjem bronce u Ligi europskih prvaka i na Grand Prix-u, naslovom seniorske doprvakinje te petim mjestom na Mediteranskim igrama. Lončar je drugu godinu najbolji. S reprezentacijom je osvojio zlato u Europa kupu i broncu na Europskom prvenstvu, a s Jugom je bio pobjednik Regionalne lige, prvak Hrvatske, pobjednik Kupa Hrvatske te četvrti u europskoj Ligi prvaka. Jugov trener Kobešćak je treću godinu zaredom i ukupno trener godine, a od 1992. godine, kada je održan prvi izbor u organizaciji DSŠ-a, ovo je bio 27., Jugaši su dvadeset i drugi put najbolji, dok su košarkašice Raguse dvanaesti put najbolje. Košarkašice Raguse su osvojile 2018. srebro u Kupu 'Ružice Meglaj Rimac' i broncu u prvenstvu Hrvatske. 

Nagradu za životno djelo DSŠ-a dobio je 80-godišnji Marinko Mikulandra, bivši jedriličar i nogometaš, poslije nogometni trener, te sportski djelatnik. Mikulandra je dugogodišnji predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan, a bio je godinama na čelu Dubrovačkog saveza športova. Dobitnik je između ostalog najvećih državnih priznanja: Nagrade Matija Ljubek Hrvatskog olimpijskog odbora (2005.), te najveće državne nagrade za sport 'Franjo Bučar', prvo godišnje (2010.), a potom i za životno djelo (2012.).

Po tradiciji DSŠ je nagradio sve sportaše mlađe uzrasnih kategorija koji su osvojili naslov državnog prvaka i(li) pobjednika Kupa Hrvatske, te sve one sportaše koji su osvajali medalje na velikim međunarodnim natjecanjima. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU DUBROVAČKOG VJESNIKA
23. travanj 2024 14:51