StoryEditorOCM
OstaloOTVORENO MEĐUNARODNO JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U BADMINTONU

VALAMAR JUNIOR OPEN Kraljica je Mađarica, a kralj Indijac

8. travnja 2019. - 18:54
Nije uspio prvi europski reket Španjolac Tomas Toledano obraniti naslov u Gospinom polju, i drugi put osvojiti Valamar Junior Open, Otvoreno međunarodno juniorsko prvenstvo Hrvatske u badmintonu. Međutim, što se nije dogodilo u muškoj jest u ženskoj konkurenciji. Zlato je osvojila Mađarica Vivien Sandorhazi, prva s europske rang liste i prva nositeljica dubrovačkog turnira.

Prošle godine prvi nositelji turnira nisu uspjeli doći do finala. Toledano tada nije bio u ovoj ulozi, a sad su on i Sandorhazi dokazali zbog čega su stigli na vrh europske rang liste. Toledano je imao 'nesreću' što u Gospino polje nisu došli samo igrači iz Europe. Finale je izgubio od Indijca Varuna Kapura, a zna se kako igrači iz Azije dominiraju u svijetu badmintona.

Prošle godine su pet zlata s Valamar Junior Opena osvajali natjecatelji iz pet različitih zemalja, a ove godine iz četiri. Osim Mađarice Sandorhazi i Indijca Kapura na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja vidjeli smo ženski par iz Švicarske (Dounia Pelupessy i Milena Schnider), dok su u Englesku otišla dva preostala zlata - najbolji muški par su William Jones i Ethan Van Leeuwen, a najbolji miks Brandon Zhi Hao Yap i Abbygael Harris.

Engleska je ujedno najuspješnija država petog izdanja Valamar Junior Opena – dva zlata, tri srebra i bronca. Badminton klub Dubrovnik je okupio natjecatelje iz dvadeset država iz Europe (Austrija, Cipar, Češka, Grčka, Engleska, Italija, Izrael, Mađarska, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina te Hrvatska) i Azije (Indija i Malezija) te opet opravdao kako je treći najjači europski juniorski turnir. Ispred njega su samo dva europska Grand Prix-a. U Gospinom polju je bilo pet igračica i sedam igrača koji su trenutno u TOP 10 europske rang liste.

Na pet terena u tri dana nastupilo je ukupno 130 igračica i igrača. Među njima i jedna članica Dubrovnika Barbara Janičić koja nije imala sreće u ždrijebu. Suparnica Dubrovkinji na startu Valamar Junior Opena bila je Vivien Sandorhazi. 
 
POBJEDNIČKO POSTOLJE
Juniorke:
1. Vivien Sandorhazi (Mađarska), 2. Milena Schnider (Švicarska), 3. Abbygael Harris (Engleska) i Arina Marushchak (Ukrajina); juniori: 1. Varun Kapur (Indija), 2. Tomas Toledano (Španjolska), 3. Carlos Piris i Marc Cardona (obojica Španjolska); ženski par: 1. Dounia Pelupessy i Milena Schnider (Švicarska), 2. Asmita Chaudhari i Annie Lado (Engleska), 3. Ece Sare Basakin i Zehra Erdem (Turska) i Julie Franconville i Caroline Racloz (Švicarska); muški par: 1. William Jones i Ethan Van Leeuwen (Engleska), 2. Leong Jun Kai (Malezija) i Brandon Zhi Hao Yap (Engleska), 3. Joan Monroy i Carlos Piris (Španjolska) i Sezgin Kelebek i Hilmican Şimşek (Turska); mix: 1. Brandon Zhi Hao Yap i Abbygael Harris (Engleska), 2. Ethan Van Leeuwen i Annie Lado (Engleska), 3. Yann Orteu i Julie Franconville (Švicarska) i Semih Baha Basakin i Zehra Erdem (Turska).
 
23. travanj 2024 17:51