StoryEditorOCM
OstaloFINALE DOIGRAVANJA STOLNOTENISAČA ZA PRVAKA HRVATSKE

STARR POVEO U 'PAKLU' GOSPINA POLJA 'Pituri' dobili prvih sedam setova finala, Simović i Japec dobili Ređepa i Ruiwua, ali...

8. travnja 2019. - 12:23
Libertas Marinkolor nije uspio u svojoj dvorani dobiti prvu utakmicu finalne serije. Branitelj naslova StaRR je slavio sa 4:2 te poveo u finalnoj seriji u kojoj se igra na dvije pobjede. Druga i eventualna treća utakmica igraju se u Varaždinu. Druga je na rasporedu u srijedu, 10. travnja.

Finale je počeo vodstvom gostiju, a da se nitko nije oznojio. Neven Juzbašić je ozlijeđen. Znalo se da kapetan 'Pitura' neće moći. Nia Amiri Soroosh je tako bez igre donio prvi bod gostima. Inače, Libertas Marinkolor je riskirao, upisao je u zapisnik pod 'A' Nevena te 'gađao' Tan Ruiwua, međutim, StaRR nije stavio Kineza s hrvatskom putovnicom na 'prvu ploču'.

Ali, unatoč tome što su željeli izbjeći Ruiwua, Miho Simović i Tomislav Japec su sjajno otvorili meč. Simović je dobio Ronalda Ređepa, a Japec uspio savladati Ruiwua. Niti jedan set pritom nisu izgubili. Zatim, se igrao par. Prvi set su dobili Simović i Japec. Nažalost, ne i drugi, treći te odlučujući peti. Nakon toga je opet za stol izašao Juzbašić. Sad je Ređep upisao pobjedu bez igre. Šesta partija bio je ogled Japeca i Soroosha. Očekivalo se kako će na kraju Simović i Ruiwu odlučiti pobjednika prve utakmice finalne serije. Ali, to se nije dogodilo. Japec se vratio nakon 0:2 u setovima i 3:8 u petom. Izjednačio je na 8:8 te potom na 9:9. Soorosh poveo s 10:9 kad je na satu pisalo 19:45 (meč je počeo u 17 sati), te tu prvu meč loptu iskoristio. Začuo se tada pljesak prepune male dvorane. Bučni navijači 'Pitura' nagradili su svoje te pobjednika.

- Šteta što smo izgubili par. Mislim kako smo tu imali dobru priliku pogotovo nakon što je Japec sjajno odigrao te dobio Ruiwua – podvukao je Simović.

StaRR je u velikoj prednosti. Kakav bi to bio podvig kad bi 'Pituri' uspjeli s ozlijeđenim Juzbašićem dobiti obje utakmice u Varaždinu te osvojiti naslov!
19. travanj 2024 13:38