Sport Ostalo

PLIVAČKI MITING U GRUŽU

ZLATNI ORLANDO Mladostaši apsolutno najbolji, Brassard najbolji junior, 43 medalje ostale u Gružu!

PLIVAČKI MITING U GRUŽU
Spušten je zastor pod još jedno izdanje Zlatnog Orlanda, međunarodnog plivačkog mitinga, koji je drugu godinu jedna od šest stanica HPS-ovog Grand Prix-a. Nastupili su gotovo svi najbolji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske u kategorijama seniora, juniora i mlađih juniora, njih ukupno 140 iz 28 klubova. Na programu je bilo ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

- Ukupni pobjednik u muškoj konkurenciji je Anton Lončar iz zagrebačke Mladosti, a u ženskoj njegova klupska kolegica Amina Kajtaz. U konkurenciji juniora najbolji u muškoj konkurenciji bio je naš Michel Brassard, a u ženskoj Lorena Jerebić iz ZPK. U kategoriji mlađih juniora pobjedu je odnio Franko Grgić iz splitskog Jadrana dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Klara Bošnjak iz Medveščaka – istaknuli su iz Plivačkog kluba Jug, organizatora mitinga.

- Nastupili smo s 18 natjecatelja (Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Ana Lučić, Gracia Filipović, Adriana Marinović, Antonia Ljuban , Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Rafaela Škrabo, Katija Sessa i Karmen Fabris) koji su osvojili ukupno 43 medalje od kojih je šesnaest zlatnog sjaja, deset srebrnog te sedamnaest brončanog. Brassard, koji je bio najbolji plivač B kategorije, osvojio je ukupno sedam zlatnih medalja, dok ih je najviše osvojio Mario Šurković. Ukupno osam od kojih su četiri zlatne, tri srebrene i jedna brončana – pohvalili su se iz Juga.

Redom, Jugovi osvajači medalja: broncu je osvojila Ana Lučić na 200 slobodno u apsolutnoj kategoriji, Michel Brassard zlato na 100 slobodno u juniorskoj, zlato na 100 leptir, 400 i 1500 slobodno i u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji, Đivo Damić zlato na 100 prsno u juniorskoj kategoriji, srebro na 50 leptir u juniorskoj kategoriji, na 400 i 1500 slobodno srebro u juniorskoj, a broncu apsolutnoj kategoriji. Zatim, Luka Đurović zlato na 200 leptir u juniorskoj, broncu na 50 prsno i 50 slobodno u juniorskoj kategoriji, Gracija Filipović na 200 leđno srebro u juniorskoj, a bronca u apsolutnoj, te broncu na 100 leđno u juniorskoj kategoriji. Adriana Marinović je osvojila broncu na 100 leptir u juniorskoj kategoriji. Mario Šurković je bio srebrni na 100 slobodno i 100 leđno u mlađe juniorskoj kategoriji, na 50 leptir zlato u mlađe juniorskoj kategoriji, a broncu u apsolutnoj, na 100 leptir zlato u mlađe juniorkoj, a srebro u apsolutnoj kategoriji te zlato na 200 leđno u mlađe juniorskoj i apsolutnoj kategoriji. Marko Baletin je osvojio broncu na 100 slobodno u mlađe juniorskoj kategoriji, potom zlato na 200 mješovito u mlađe juniorskoj i apsolutnoj kategoriji te srebro na 200 leđno u mlađe juniorskoj i apsolutnoj kategoriji. Noa Miletić je bio najbolji na 50 slobodno u mlađim juniorima, Antonia Šurković brončana na 100 leptir u mlađe juniorskoj kategoriji te na 50 leptir zlatna u mlađe juniorskoj, a brončana u apsolutnoj kategoriji. Katarina Nenadić osvojila je u mlađe juniosrkoj kategoriji srebro na 800 slobodno, te broncu na 50 prsno i 50 slobodno. Antonia Ljuban je bila treća na 100 slobodno u mlađe juniorskoj kategoriji, Katarina Matović brončana na 100 prsno u mlađe juniorskoj kategoriji u kojoj je Tonka Bušković osvojila broncu na 100 leđno.

Miting Zlatni Orlando otvorio je uoči početka subotnjeg dijela programa Dživo Brčić, gradski pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, a sve sudionike pozdravio Vladislav Veselica, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza. 
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije