StoryEditorOCM
OstaloOTVORENO MEĐUNARODNO JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE IGRA SE OD 5. DO 7. TRAVNJA U GOSPINOM POLJU

VALAMAR JUNIOR OPEN Prvi s rang liste najboljih u Europi su prva nositeljica i prvi nositelj turnira, a stigli su i natjecatelji iz Azije!

5. travnja 2019. - 01:08
Sve je spremno za peto izdanje Valamar Junior Opena, Otvorenog međunarodnog juniorskog prvenstva Hrvatske u badmintonu.

- Prva nositeljica i prvi nositelj ovogodišnjeg turnira su prvi s rang liste najboljih juniorki i juniora Europe. Stigla je Mađarica Vivien Sandorhazi koja je europski broj jedan. Španjolac Tomas Toledano je broj jedan u konkurenciji igrača, a on je prošle godine osvojio naš turnir. Dakle, imamo i branitelja naslova. Inače, došlo je ukupno pet igračica i sedam igrača iz TOP 10 najboljih u Europi. Plus imamo natjecatelje iz Indije i Malezije, koji bi se trebali umiješati u borbu za vrh – otkrio je Ratko Galjer dio osobnog kartona petog izdanja Valamar Junior Opena koji se od 5. do 7. travnja igra u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Došli su natjecatelji iz Austrije, Cipra, Češke, Grčke, Engleske, Indije, Italije, Izraela, Mađarske, Malezije, Njemačke, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske, Švicarske, Turske i Ukrajine. Naravno, najbolji iz Hrvatske.

U petak i subotu, 5. i 6. travnja, igrat će se u Gospinom polju od 9 do 16 sati. U nedjelju, 7. travnja, prvo polufinale počinje u 10 sati.

Prošle godine su zlata s Valamar Junior Opena otišla u pet različitih zemalja - Njemačku, Ukrajinu, Španjolsku, Indiju i Englesku. Ostalo je zapisano kako na kraju u niti jednoj od ukupno pet kategorija prvi nositelj nije stigao do finala, a u četiri od pet finala do kojih su stigli nositelji, poražen je u borbi za zlato bolje rangirani.

Španjolska je bila najuspješnija država natjecanja s jednim zlatom, jednim srebrom i jednom broncom. Mađarska je također osvojila tri medalje (srebro i dvije bronce). Po dvije medalje su otišle u Njemačku (zlato i srebro), Englesku (zlato i bronca) i Švedsku (dvije bronce). Među osvajačima medalja u Gospinom polju bili su natjecatelji iz ukupno trinaest država (Španjolska, Njemačka, Norveška, Škotska, Indija, Mađarska, Češka, Engleska, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Rumunjska i Srbija).

- Naš turnir se boduje za svjetsku juniorsku listu i on je danas treći najjači turnir u Europi po broju zemalja. Samo su ispred dva Grand Prix-a, koji se održavaju na našem kontinentu – dodao je Galjer, prvi čovjek organizacije Valamar Junior Opena, inače predsjednik Hrvatskog badmintonskog saveza.
20. travanj 2024 04:07