StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISKO DOIGRAVANJE ZA PRVAKA: LIBERTAS MARINKOLOR - GSTK ZAGREB

TREĆA POLUFINALA PARA GAĆE Majstori(ca) u Gospinom polju od 17 sati

4. travnja 2019. - 16:24
LIbertas Marinkolor je prvi put u finalu doigravanja za prvaka igrao 2015. godine. Tko se ne sjeća pobjede u prvoj utakmici protiv tada neprikosnovenog Dr. Časla sa 4:3. Tada je Tomislav Zubčić branio boje 'Pitura', a kontra bio Tomislav Japec. Meč je otišao do maksimalne sedme partije, a u njoj 12:10 za Zubčića prvi set, pa 11:9 za Japeca drugi. Treći je dobio Zubčić opet s dva razlike, a i četvrti također (12:10). Te večeri je Miho Simović dao ruke Zubčiću. Dobio je Tomislava Kolareka, u paru sa Zubčićem dobio je i par (Zeng Jia i Tomislav Japec). Par je odlučen u petom setu - 12:10 za domaće.

Dr. Časl nije znao za poraz 'od stoljeća sedmog'. Bila je to senzacija. Stolnoteniska vijest godine. Naravno, za naslov je trebalo ostvariti drugu pobjedu. Libertas Marinkolor nije u tome uspio. Dr. Časl je dobio drugu utakmicu finala, potom i majstoricu u svom domu, te obranio naslov. 'Pituri' su u drugoj utakmici imali priliku, ali je nisu iskoristili. Završilo je 4:2 za Dr. Časl. U majstorici je bilo 4:0 i nije bilo prilike.

Uglavno, od tada je Libertas Marinkolor neizostavan u finalu doigravanja. Iduće godine je ronio suze. Nije bilo Dr. Časla. Imao je u finalu prednost domaćeg terena, ali ništa. GSTK Zagreb ga je iznenadio kod kuće u prvoj utakmici finalne serije. Zatim i u drugoj, prvoj u Gospinom polju. Nije se igrala majstorica, a što su Dubrovčani priželjkivali nakon poraza u prvoj utakmici finalne serije. Međutim, što nisu uspjeli tada, jesu iduće godine. Prvi naslov prvaka u povijesti za dubrovački klub. U svakoj utakmici odlučivala je sedma partija, u svakoj je domaćin slavio sa 4:3. 'Pituri' su imali prednost domaćeg terena. U drugoj utakmici finala u petom setu sedme odlučujuće partije 20:18 za Japeca protiv Ronalda Ređepa, alfe i omege varaždinskog StaRR-a. U sedmoj partiji majstorice dijete dubrovačkog kluba, Miho Simović je dobio Ređepa za erupciju oduševljenja u maloj dvorani Gospina polja.

Prošle godine StaRR je uzvratio 'Piturima', koji nisu mogli protiv Ruiwu Tana i Jia Zenga, te je StaRR u Gospinom polju podigao svoj prvi pokal prvaka. StaRR je već u finalu ove sezone, dvokorakom je riješio Dugo Selo u polufinalu, a hoće li u finalu opet igrati s Libertas Marinkolorom, ili će mu protivnik biti GSTK Zagreb, aktualni pobjednik Kupa Hrvatske - odgovor na to pitanje dobit će(mo) večeras. Treća utakmica polufinala doigravanja između Libertas Marinkolora i GSTK Zagreb počinje u 17 sati.

Prije dva dana Libertas Marinkolor je u svom domu dobio GSTK Zagreb u drugoj utakmici. Uzvratio mu za poraz u Zagrebu. Izjednačio je tako u polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske na 1:1, te izborio majstoricu. Uspio je to zahvaljujući Mihu Simoviću i Tomislavu Japecu. Neven Juzbašić zbog ozljede nije mogao pomoći. Nadaju se u redovima 'Pitura' kako će moći u majstorici.

Ove sezone Libertas Marinkolor - GSTK Zagreb 3:2 u pobjedama. Oba puta je dubrovački sastav bio uspješniji od zagrebačkog u ligaškom dijelu sezone. Ali, potom bolan poraz u finalu Kupa Hrvatske, te potom poraz u prvoj utakmici polufinalne serije. Šesti ovosezonski ogled je ogled biti ili ne biti za oba sastava. Nema popravnog. Tko izgubi neće vidjeti veliko finale. 'Pituri' žele nastaviti niz - peti put zaigrati u finalu. GSTK Zagreb će pokušati učiniti sve kako bi još jednom 'nokautirao' Libertas Marinkolor.
25. travanj 2024 07:17