StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠENA SEZONA U JUŽNOJ SKUPINI PRVE 'B' HRVATSKE LIGE ZA ODBOJKAŠICE

OTVORILE ŠAMPANJAC Dubrovnik otišao u viši razred!!!

1. travnja 2019. - 22:55
Dubrovnik i Nova Mokošica su zaključili ogledom u Gospinom polju (svoju) sezonu u južnoj skupini Prve 'B' hrvatske lige nakon koje je Dubrovnik otvorio šampanjac. Prvi je te će iduće sezone igrati u višem rangu, Prvoj hrvatskoj ligi. Zadovoljna na kraju može biti i Nova Mokošica jer je sačuvala prvo 'be'ligaški status.

Dubrovnik je prošlo ljeto dočekao povratak Nove Mokošice u Prvu 'B' ligu jer nije već tada uspio napraviti korak naprijed. Odlučivalo je zadnje kolo. Zadatak mu je bio dobiti vodeći Split usred Splita s 3:0. Nakon što je izgubio prvi set, bilo je jasno kako će Split slaviti.

Ove godine je, kao i prošle, opet je glavni konkurent za naslov slavio u Gospinom polju u prvom dijelu sezone. Split tada u zadnjem kolu s 3:2, a ove sezone Sinj u prvoj utakmici Dubrovnika u sezoni. Također s 3:2. Ali, ovaj put je Dubrovnik uzvratio glavnom (i jedinom) konkurentu. Dobio je Sinj usred Sinja sa čistih 3:0. Kako u niti jednoj drugoj utakmici ove sezone nije izgubio niti jedan bod – slavi!

Dubrovnik je nakon poraza 3:2 od Sinja u Gospinom polju nanizao 17 pobjeda, svaka je bila vrijedna maksimalna tri boda. Stoji kako je u svim utakmicama ove sezone osvajao bod(ove). I nakon jedinog poraza bio je bogatiji za jedan bod. Na kraju, kad se sve zbroji i oduzme, osvojio je 52 od 54 moguća boda. Dobio je 53 od 54 seta, koliko se najviše može osvojiti. Sve to potvrđuje zasluženost njegovog uspjeha, te kako mu nije više mjesto u Prvoj 'B' hrvatskoj ligi, već u višem rangu!

22. KOLO Dubrovnik – Nova Mokošica 3:0
DUBROVNIK:
Anđela Čuljak, Đive Turajlić, Mara Šilje, Ivana Ivaniš, Ivana Marinović, Petra Putica, Ema Šušić, Katija Vuličević, Martina Vreća, Hana Dilberović, Gabriela Stipanović, Ana Matuško. Trenerice: Mirjana Vreća i Marina Radić.
NOVA MOKOŠICA: Lara Lučić Raguž, Manuela Karač, Vedrana Bender, Ivana Bupić, Nikoleta Karlić, Iva Vodopija, Lamija Tumbić, Iva Maslać, Dorotea Kozić, Marija Fišer. Trener: Tonći Carević.
Setovi: 25:10, 25:11, 25:15.
Prvak Dubrovnik!
Osim igračica koje su nastupile u zadnjem kolu, dobile 3:0 Novu Mokošicu, za uspjeh Dubrovnika, prvo mjesto u južnoj skupini Prve 'B' lige i plasman u viši rang, zaslužne su Anđela Turuk, Sanja Curić, Lea Burić, Karla Burđelez i Nikolina Tomašević, zatim kondicijski trener Tomislav Jurišić te fizioterapeut Toni Zoranić. Predsjednik kluba je Mišo Miljak

19. travanj 2024 19:48