StoryEditorOCM
OstaloNOVI USPJEH JUGOVOG PLIVAČA

ODLIČNA VIJEST Mario Šurković ide na Europsko juniorsko prvenstvo!

24. ožujka 2019. - 13:06
Mario Šurković je tri puta bio najbolji u kategoriji mlađih juniora nakon prvog dana Četveroboja Hrvatska - Srbija - Slovenija - Bosna i Hercegovina, koji se održava u Zagrebu. Bio je prvi u disciplini 100 metara slobodno, prvi na 200 metara mješovito te prvi na 50 metara leđno, a na kraju je kao prva izmjena u štafeti Hrvatske 4 puta 100 slobodno isplivao normu za Europsko juniorsko prvenstvo, koje će se od 3. do 7. srpnja održati u ruskom Kazanu. 

- Tih 100 slobodno Mario je isplivao za 51.91. Nikako nemojte zaboraviti kako je on do kraja ove sezone još uvijek mlađi junior, a kako je isplivao normu za juniorsko prvenstvo Europe te je zbog toga ovo još i veći uspjeh - naglasio je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug, koji je na Četveroboju u Zagrebu dio stručnog stožera hrvatske reprezentacije.

Šurković, koji je prvog dana Četveroboja osvojio i srebro u disciplini 200 metara leđno, nije jedini Jugaš u reprezentaciji. Drugi je Michel Brassard, koji je također prošle godine stajao na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja na državnom prvenstvu. Brassard je prvog dana Četveroboja nastupio u disciplini 200 metara slobodno, te zauzeo drugo mjesto. 
25. travanj 2024 15:44