StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

CRNA MAČKA USPINJAČA GIMKA Srećom, Vrgorac je dobio, te Square i dalje ima četiri boda više od trećeg..

22. ožujka 2019. - 23:48
Square – Uspinjača Gimka 2:3
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 400. Suci: Josip Knezović i Miroslav Šimac (obojica iz Splita), treći sudac: Zdravko Kuran (Metković), delegat: Mario Matić (Čilipi).
Strijelci: 0:1 David Mataja (4), 1:1 Hrvoje Cvjetković (11), 1:2 David Mataja (20), 2:2 Hrvoje Cvjetković (37), 2:3 Silvio Toth (38).
Crveni karton: Mislav Banek (Uspinjača Gimka/37.)
SQUARE: Zoran Primić, Leonardo Dos Santos Pele, Alen Turuk, Adriano Darrer, Hrvoje Cvjetković (2), Stjepan Rezo, Marko Kuraja, Damjan Šulić, Matej Perić, Josip Nebergoj, Blago Gašpar, Bruno Sarruf Guimaraes. Trener: Antun Bačić.
USPINJAČA GIMKA: Marko Vuković, Nikola Gudasić, Silvio Toth (1), David Mataja (2), Gordan Duvančić, Ivan Pavlić, Franjo Matković, Tino Čirjak, Mislav Banek. Trener: Korab Morina.
 
Ne ide Squarea protiv Uspinjače Gimke. Treća utakmica ove sezone i treća 'nula'. Zadnje dvije, u zadnjih sedam dana, uzdrmale su dubrovački brod. Prvi udarac je doživio prije samo sedam dana u Slavonskom Brodu u polufinalu Kupa Hrvatske, a sad za bodove kod kuće. I dok smo nakon izgubljenog polufinala Kupa Hrvatske imali dojam kako je sreća okrenula leđa, Square je uistinu više od trideset minuta bio dobar, bolji, sad to u utakmici 19. kola nije bio slučaj, te je momčad koja je prije šest dana osvojila Kup Hrvatske odnijela sva tri boda iz Gospina polja.

U Vrgorcu je istoimeni domaćin dobio Futsal Dinamo. Dakle, tri kola prije kraja Square je drugi s 38 bodova, Vrgorac i Futsal Dinamo imaju po 34, Uspinjača Gimka 33... Novo vrijeme Apfel vodi sa 46 bodova i utakmicom manje (gost je u 19. kolu Jesenja). Square sad ide Splitu. Potom dočekuje Alumnus, dok je u zadnjem kolu gost Crnice

Square je drugi put ove sezone izgubio kod kuće (Futsal Dinamo 3:4, te sad Uspinjača Gimka). 

40 MINUTA 19. KOLA U GOSPINOM POLJU
 

Početak 4. minute – 0:1. Sjajno dodavanje vratara Uspinjače Gimka Marka Vukovića preko cijelog terena, neuhvatljivo za Pelea iza čijih je leđa loptu primio David Mataja te prebacio Zorana Primića, vratara Squarea, koji mu je izašao u susret.

Minutu poslije pogotka potegao je odliično Nikola Gudasić, ali sad je na mjestu Primić. Nedugo nakon toga Damjan Šulić je proigrao Adriana Darrera, koji pogađa prizemnim udarcem stativu. U 8. minuti sjajno je prvo potegao iz daljine Hrvoje Cvjetković, ali se tresao dugo, dugo okvir gola Uspinjače Gimka. Desetak sekundi poslije još jednom su domaći 'čupali kosu'. Prizemni udarac Blaga Gašpara. Treći put se zatresao okvir gola.

U 10. minuti Bruninho i Stjepan Rezo. Potom je neoprezan Vuković, izašao je sa svog gola, izbio loptu u aut, zatim su se 'križali' putevi njega i Šulića. U tom sudaru stradao je igrač Squarea, kojem je trebala pomoć da ode do klupe. Nažalost, nedugo nakon toga je morao put bolnice. Za nadati se kako nije teža ozlijeda. 

Što nije uspio u 8. minuti jest Cvjetković u prvoj sekundi 11. minute. Opet 'bomba', ali ovaj put pod vratnicu. Malo tko je ostao sjediti na svom mjestu. Kapetan Squarea primao je čestitke suigrača. U 12. minuti novi njegov pokušaj. Nije bilo snažno, ali su se gosti namučili da spriječe pogodak. 

Potom pokušaj Marka Kuraje, prebacio je čuvare, te vratara Vukovića, ali nije uspio potom još jednom zahvatiti loptu te je usmjeriti prema mreži. U 14. minuti Vuković brani udarac Reza, a nakon udarca iz kuta blokiran je udarac Pelea. Ubrzo novi pokušaj Pelea, ali ovaj put lopta je otišla iznad vratnice.

U 16. minuti Franjo Matković je primio loptu na šest metara, sam, bio je okrenut leđima te nije vidio da mu je prišao Primić, koji je odnio loptu te otklonio opasnost. Dvije minute poslije pogriješio je Square, ali, srećom, Mataja ovaj put nije pronašao najbolje rješenje. Potom novi pokušaj Cvjetkovića, ali i nova smušenost domaćih kad je Uspinjača Gimka krenula u kontru. U 20. minuti Primić zaustavlja (slobodan) udarac Silvia Totha, koji je nedugo zatim u kontri, ali omeo ga je vratar Squarea izlaskom s vrata te izbacio loptu izvan granica terena. Ali, nakon udarca iz kuta Mataja je ovaj put bio precizan. Imao je devet sekundi prije kraja prvog poluvremena još jednu priliku za pogodak. Međutim, njegov bijeg u kontru i udarac iz daljine zaustavlja vratar domaćih.
 
Početak nastavka – pritisnuo je Square, ali prvu veliku priliku je imao gost – Gordan Duvančić protiv Primića. Pobjednik je bio vratar Squarea, kao na drugoj strani Vuković, koji je zaustavio udarce Cvjetkovića i Gašpara. U 31. minuti kontra gostiju. Duvančić je 'izbacio' Gudasića čiji udarac zaustavlja Primić. U 33. minuti Square je krenuo na sve ili ništa. Gašpar je bio u ulozi vratara. Opet je 'sjevalo' sa svih strana prema vratima gostiju, ali u većini slučajeva ne u okvir gola...

U 36. minuti Mislav Banek je morao izvan igre. Povukao je Pelea, koji je u prilici za pogodak. Crveni čist kao suza za igrača gostiju. Iz tog slobodnog udarca Pele je pronašao na suprotnoj stativi kapetana, a on pogodio – 2:2. U istoj minuti potegao je iz daljine Bruninho, a na drugoj strani iz slobodnog udarca Toth, ali je na mjestu Primić, kao i kad je pokušao glavom Duvančić. Zatim Cvjetković, ali i Vuković. Potom Gašpar nije uspio protiv Vukovića.

Trener Squarea Antun Bačić je dvije minute i 15 prije kraja još jednom povukao vratara iz igre. Krenuo po pobjedu, ali je kažnjen. Toth je pogodio preko cijelog terena. Square tada juri izjednačenje. Cvjetković trese okvir gola. Vuković potom brani još jedan pokušaj Pelea, koji je pet sekudi prije kraja propustio još jednu priliku, a sekundu prije nego će sirena označiti kraj utakmice Cvjetković je pogodio vratnicu...
25. travanj 2024 06:52