StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠENO EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

JUGAŠI SE DO ZADNJE DISCIPLINE TUKLI ZA PRVU LIGU Frane Ćirak: 'Vjerujem, ako ostanemo na okupu, da ćemo uspjeti iduće godine!'

17. ožujka 2019. - 13:53
Jugovi plivači su zauzeli drugo mjesto na 'B' ekipnom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Rijeci. Samo je splitski Jadran bio uspješniji, i to za samo 141 bod. Da, samo kad se zna da je Jadran prvo mjesto, koje vodi u 'A' razred, među osam najboljih u državi, izborio sa 17.092 boda.

- Bili smo u jednom trenutku vodeći, ali treba priznati kako je Jadran bio uspješniji. Bio je prvi favorit. Opravdao je tu ulogu. Nama ostaje zadovoljstvo što smo sve do kraja bili u igri za prvo mjesto i prolaz u 'A' razred. Vjerujem, ako ostanemo na okupu, da ćemo iduće godine uspjeti izboriti plasman u Prvu ligu ekipnog prvenstva Hrvatske - rekao je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

Podsjetio kako je ova ekipa Jugovih plivača krenula iz 'C' razreda, izborila plasman u 'B', te sad bila tako blizu plasmana u najveći rang. 

- Paralelno se održavalo 'A' i 'B' ekipno prvenstvo. Iste su discipline, sve je isto. Mi smo osvojili 16.951 bod, te kad se podvuče crta, zbroje rezultati oba razreda, samo su tri najbolje ekipe iz 'A' razreda bile uspješnije od nas, plus splitski Jadran, dakle, mi smo imali peti rezultat po vrijednosti na ovom ekipnom prvenstvu u muškoj konkurenciji zbog čega sam još više zadovoljan nastupom - podvukao je Ćirak.

Jugašice su pete u 'B' razredu. Izborile su ostanak. Zagrebački plivački klub je bio uvjerljivo najbolji u 'B' razredu te se plasirao u 'A' razred u kojem je u obje konkurencije najbolja bila zagrebačka Mladost.
Jugaši u Rijeci
Boje Juga u Rijeci branili su Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Matović, Đivo Damić, Marko Baletin, Noa Miletić, Ivan Đuran, Luka Đurović, Ana Lučić, Gracija Filipović, Adriana Marinović, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban, Antonia Šurković, Tonka Bušković i Karmen Fabris.

Uz Frane Ćirka Jugaše je na 'B' ekipnom prvenstvu države vodio i trener Andrej Drobac.

25. travanj 2024 02:49