StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠEN ZAVRŠNI TURNIR HRVATSKOG MALONOGOMETNOG KUPA

GOLIJADA U FINALU Pobjednik Kupa u petak dolazi u Gospino polje!

17. ožujka 2019. - 00:31
Nakon što je dan prije u polufinalu dobila na penale Square, iako je gubila s 3:1 pet minuta prije kraja, Uspinjača Gimka je slavila i u finalu te nakon 12 godina stigla do novog uspjeha u Kupu Hrvatske, svog četvrtog. U velikom finalu 2019. dobila je sa 7:6 Alumnus, koji je u polufinalu s 3:2 iznenadio Novo vrijeme Apfel, aktualnog prvaka i prvog favorita završnog turnira, koji se igrao u Slavonskom Brodu.

Uspinjača Gimka je nakon pogotka Alumnusa za 1:0 u 11. minuti nanizala pet pogodaka do 25. minute. Četiri minute poslije vodila je sa 6:2, a u 31. minuti sa 7:3. Alumnus je u idućih pet minuta postigao tri pogotka, te četiri minute prije kraja stigao na samo pogodak zaostatka. Imao je na kraju priliku izjednačiti te izboriti penale, ali se, kao i dan prije protiv Squarea, istaknuo vratar Uspinjače Gimka Marko Vuković.  

Split je najuspješniji klub u povijesti Kupa Hrvatske. Osvajao je naslov čak deset puta, dok je drugi po uspješnosti Nacional s pet pobjeda. Uspinjača Gimka je i dalje treća na vječnoj tablici, ali sad sa četiri pobjede. Dva kluba. Galama Brijeg Agram i Orkan, po dva puta su osvajali Kup, a po jednom Foto Ante Stojan Split, Square i Kijevo Knin.

Pobjednik Kupa dolazi u petak, 22. ožujka, u Dubrovnik. U Gospinom polju Uspinjača Gimka igra protiv Squarea u 19. kolu Prve hrvatske lige. Square je drugi s 38 bodova, a Uspinjača Gimka je peta s 30 bodova. Vodi Novo vrijeme Apfel sa 46 bodova, treći je Futsal Dinamo s 34, a četvrti Vrgorac s 31 bodom. Universitas je na šestom mjestu s 27 bodova, Split je sedmi s 24 boda, Crnica osma s 21 bod, Alumnus deveti s 19 bodova...

Četiri su kola ostala do doigravanja u kojem će igrati prvih osam sastava. U četvrtfinalu igraju prvi protiv osmog, drugi protiv sedmog, treći protiv šestog, te četvrti protiv petog.

FOTO Uspinjača Gimka je u Slavonskom Brodu na završnom tzurniru Kupa Hrvatske podigla pobjednički pokal 
24. travanj 2024 18:58