StoryEditorOCM
OstaloHEP HRVATSKA SUPER LIGA STOLNOTENISAČA

'PITURI' POTVRDILI DRUGO MJESTO Dugo se igralo protiv Dugog Sela

16. ožujka 2019. - 22:07
Dobio je Libertas Marinkolor sa 4:1 derbi pretposljednjeg, 17. kola HEP Hrvatske Super lige. U maloj dvorani u Gospinom polju savladao je Dugo Selo, te je sad jasno kako će u doigravanje za prvaka krenuti s druge pozicije i kako će mu suparnik u polufinalu biti GSTK Zagreb, sastav kojeg je prethodne dvije sezone pobjeđivao u finalu Kupa Hrvatske, a od kojeg je ove godine izgubio finale istog natjecanja, i taj poraz je doživio prije tri dana u Osijeku. Zbog toga mu sad nije bilo lako igrati protiv Dugog Sela. 

Gubio je s 1:0. Luka Martinek je dobio Miha Simovića s 3:1 u setovima, a tri od ukupno četiri odigrana seta su bila na dva razlike. Nakon toga, u drugoj partiji, Ivor Ban je vodio protiv Nevena Juzbašića s 1:0 i 2:1 u setovima, ali je najiskusniji 'Pitur' uspio preokrenuti. Potom je Tomislav Japec bez izgubljenog seta dobio Mislava Martineka, a zatim u paru s Mihom Simovićem s 12:10, te dva puta s po 11:8, savladao Bana i Mislava Martineka. Simović je protiv Mateja Murata izgubio prvi i treći set, ali nije izgubio meč. Četvrti set je dobio s 11:5, a peti s 11:7, te smo nakon dva sata i 35 minuta igre dobili potvrdu kako bodovi ostaju u Dubrovniku. 

U posljednjem, 18. kolu, u subotu, 23. ožujka, Libertas Marinkolor je gost Splita.

StaRR, branitelj naslova, i to se zna, u doigravanje ulazi s prve pozicije, a o tome tko će biti četvrti, te suparnik varaždinskom sastavu u borbi za finale prvenstva odlučuje posljednje kolo i ogled između Dugog Sela i Pule
20. travanj 2024 08:53