StoryEditorOCM
OstaloJUDAŠICA ŽUPE DUBROVAČKE SREBRNA NA EUROPSKOM JUNIORSKOM KUPU U PORTUGALU

NOVI USPJEH IVE OBERAN Sa četiri ippona do finala, a u finalu...

16. ožujka 2019. - 23:55
Nova medalja s Europskih kupova je oko vrata 19-godišnje Ive Oberan. Prije neki dan je uzela broncu u Švicarskoj u seniorskoj konkurenciji, a sad je u svom uzrastu, juniorskom, bila srebrna u Portugalu. Uspjeh je judašica Župe dubrovačke ostvarila u kategoriji do 63 kilograma. Oberan je imala u Coimbri ukupno pet borbi. Četiri, s kojima je stigla do finala, dobila je ipponom, a u finalu je izgubila na wazari, i to ju je Ruskinja Anastasiia Goncharova bacila u posljednjoj sekundi kada su svi u dvorani očekivali da će borba otići u 'produžetak'.

Oberan je na putu do finala dobila prvo domaću natjecateljicu, Portugalku Alice Pereire, zatim je savladala Francuskinju Colyne Blomme, a nakon toga Nizozemku Nadiah Krachten za prolaz u polufinale u kojem je bacila efektno još jednu Francuskinju, Raniu Drid. Na kraju nespretan i nesretan poraz u finalu, međutim, izboriti medalju u konkurenciji 41 judašice u kategoriji je svakako uspjeh.

Iva sad s Europskih juniorskih kupova ima ukupno osam medalja (zlato, tri srebra i četiri bronce). Prošli vikend je u Švicarskoj osvojila svoju drugu medalju u seniorskoj konkurenciji (i prva je bila bronca), a dok se natjecala u kadetskom uzrastu uspjela je na Europskim kadetskim kupovima osvojiti tri medalje, po jednu svakog sjaja. 

Broncom prije sedam dana na Europskom seniorskom kupu u Švicarskoj osigurala je nastup na mlađe seniorskom prvenstvu Europe, a kako joj ide, mogla bi na kraju nastupiti i na Europskom seniorskom prvenstvu. Ipak, za Ivu su ove godine najvažnija dva velika natjecanja u juniorskoj konkurenciji. Europsko juniorsko prvenstvo se održava u finskom Vantaau od 12. do 15. rujna, a Svjetsko juniorsko prvenstvo će biti u marokanskom gradu Marrakeshu od 16. do 19. listopada. 
Petrunjela i Ardian u nedjelju
U nedjelju, 17. ožujka, drugog, posljednjeg dana Europskog juniorskog kupa u Portugalu nastupit će pod vodstvom trenera Matea Semiza dvoje članova Judo kluba Dubrovnik 1966.

Petrunjela Pavić se bori u kategoriji do 78 kilograma, a Ardian Sufaj u kategoriji do 90 kilograma. 

18. travanj 2024 21:17