StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠNI TURNIR MALONOGOMETNOG KUPA HRVATSKE

OPET SE BUDE SJEĆANJA NA EKIPU KOJA JE OSVOJILA KUP 1998. GODINE Može li se isto ostvariti dvadeset i jednu godinu poslije?

15. ožujka 2019. - 16:37
Božidar Butigan i Željko Čengić su čuvali mrežu, naravno, u tome su im pomagali Oliver Kljajić, Alen Brbora, Ivo Pavlović, Bartul Vukojević, Stijepo Pavlić, Ivica Gvozden, Mario Raguž, Joško Atijas, Jakša Kolić, Dean Delevski i Boris Ćirić Bagarić. Njima je bio zadatak i zatresti suparničku mrežu, i te 1998. godine su i jedno i drugo uspješno odradili. Vodio ih je Dragan Kiko Kovač, fizioterapeut je bio Toni Zoranić, na čelu kluba Željan Konsuo, u najužem vodstvu Maro Konjevod, i tada je tajnik bio Siniša Bačić, dok je na utakmicama službeni predstavnik bio 'katica za sve' Marko Marić, koji nas je napustio početkom travnja 2017. godine u 83. godini života.

To je Square koji je 1998. godine osvojio Kup Hrvatske, jedini trofej u povijesti, koja se piše od 1993. godine. Te godine, kao i još nekoliko godina poslije, borio se za naslov prvaka Hrvatske, ali do tog trofeja nije uspio doći. Uglavnom, svaki put kad se Square nađe u prilici da se osvoji novi trofej bude se sjećanja na ekipu koja je to uspjela. Square je ukupno šest puta igrao finale Kupa Hrvatske. Prvo je dobio, a potom pet izgubio (1999., 2001., 2004., 2014. i 2015. godine). Promet Orkan, zatim tri puta Split, te na kraju Nacional su momčadi koje su ga zaustavile na tom posljednjem koraku.

Ove sezone su preko Jesenje, te branitelja naslova, Splita, izborili plasman na završni turnir, Final four, dok su u prvenstvu drugi. Gledaju u leđa samo aktualnom prvaku, momčadi Novo vrijeme Apfel, kojeg su dobili prije neki dan za bodove kod kuće, uzvratili mu za poraz u Makarskoj u prvom dijelu. Te zadnje dvije pobjede – Split u kupu te Novo vrijeme Apfel u prvenstvu – razlog su što su 'crveno plavi' s puno optimizma otišli u Slavonski Brod na završni turnir.

- Razmišljamo samo u Uspinjači, protivniku u polufinalu. To je ekipa koja je u stanju dobiti svakoga – istaknuo je Antun Bačić, trener Squarea, koji u Slavonskom Brodu ne može računati samo na igrače koji su duže vrijeme izvan stroja zbog ozljeda (Konsuo, Nebergoj, Džanković i Micevski).

- Miran sam. Dobro smo se pripremili. Odmorili se. Raspoloženje je dobro. S optimizmom očekujem nastup na Final fouru – podvukao je Bačić.

Uspinjača je tri puta osvajala Kup Hrvatske (1996., 1997. i 2007.), te još dva puta igrala finale (2011. i 2013.). Uspinjača je ove sezone dobila Square u Zagrebu za bodove s 3:1. U tjedan dana će se dva puta ogledati. Večeras na neutralnom terenu, a sedam dana poslije igraju za bodove u Dubrovniku. Uoči te utakmice Square bi želio na teren, pred svoje navijače, izaći s pokalom pobjednika Kupa Hrvatske 2019. godine. Nakon 21 godinu doći do nove 'zvjezdice'. Naravno, za to mu neće biti dovoljna samo pobjeda večeras protiv zagrebačke Uspinjače, koja počinje u 17 sati (izravan televizijski prijenos na Arena sport 4).
16. travanj 2024 14:17