StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

ZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE Square na četiri kotača krenuo do Slavonskog Broda, a Uspinjačom planira do finala

14. ožujka 2019. - 18:55
Square je otputovao na završni turnir Kupa Hrvatske. Trener dubrovačkog sastava Antun Bačić nema u planu održati trening večeras po dolasku u Slavonski Brod, već će njegovi igrači na parket dvorane Vijuš istrčati prvi put sutra ujutro. Neće, naravno, trenirati tada punim intezitetom jer ih svega nekoliko sati poslije očekuje polufinalni ogled protiv Uspinjače Gimka.

U dvorani Vijuš, koja prima 2.200 gledatelja, dobit ćemo odgovor na pitanje - tko će osvojiti prvi domaći trofej u sezoni 2018./19. - Kup Hrvatske? Square i Uspinjača Gimka svoj dvoboj, kojim se otvara završni turnir, počinju u petak, 15. ožujka, u 17 sati, dok se od 20 sati igra drugo polufinale u kojem su suparnici zagrebački Alumnus te Novo vrijeme Apfel iz Makarske, aktualni prvak Hrvatske. Finale se igra u subotu, 16. ožujka, s početkom u 20 sati. Ne igra se za broncu. Tko izgubi u polufinalu - ide kući.

U Slavonskom Brodu nema branitelja naslova. 'Kriv' je za to Square, koji je Split izbacio u četvrtfinalu. Zanimljivo, kad je Square 1998. godine osvojio svoj prvi i jedini trofej do danas u finalu Kupa Hrvatske dobio je baš Split, koji tada u svojim vitrinama nije imao niti jednu 'kantu' Kupa Hrvatske, a danas ih ima čak deset, najviše od svih. Zatim, još je šest puta igrao u finalu. Square je pak finale 1998. godine bilo prvo finale Kupa Hrvatske. Poslije ih je odigrao još pet, ali je nakon svakoga novog morao čestitati suparniku na pobjedi. Od toga tri puta Splitu.

Bačić u Slavonskom Brodu nema na raspolaganju igrače koji su već duže vrijeme izvan stroja (Micevski, Nebergoj, Konsuo i Džanković). Ostali su spremni za završni turnir Kupa Hrvatske. Pobjeda protiv Splita u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, te u prvenstvu protiv Novo vrijeme Apfel, obje je ostvario kod kuće, podigle su raspoloženje. 'Crveno plavi' vjeruju kako mogu u Slavonskom Brodu napraviti dobar posao (čitaj: osvojiti trofej).

Utakmicu Square - Uspinjača Gimka prenosi izravno televizija Arena sport 4, dok su preostale dvije utakmice, drugo polufinale (Alumnus - Novo vrijeme Apfel) te finale, na Arena sport 2.
20. travanj 2024 14:19