StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

JUNIORSKA HRVATSKA LIGA Tko će izravno u polufinale?

13. ožujka 2019. - 09:47
Prvo mjesto donosi izravan plasman u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske, drugi će za polufinale razigravati s treći iz sjeverne skupine, a treći s juga s drugim iz sjeverne skupine za prolaz među četiri.

Dva kola su do kraja natjecanja u južnoj skupini. Juniorska ekipa Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije osigurala je plasman u doigravanje za prvaka, jasno je kako će tamo igrati iz južne skupine ekipe Boćarskog saveza Splitsko dalmatinske županije i Boćarskog centra Sinj, ali je pitanje s koje će tko pozicije krenuti u završnici, koja se 24. i 25. travnja igra u Sinju i Bastu.

U pretposljednjem kolu ogledt će se Splitsko dalmatinska županija i Dubrovačko-neretvanske. Obje imaju po 13 bodova, zauzimaju dvije vodeće pozicije. Splitsko dalmatinska županija ima bolju poen razliku. Prvi njihov ogled završio je bez pobjednika. U posljednjem kolu Dubrovačko-neretvanska županija igra protiv Škole boćanja Donat Zadar, a tada se sastaju ekipa Boćarskog centra Sinj i ekipa Splitsko-dalmatinske županije. Dvije pobjede ekipi Dubrovačko-neretvanske županije donose prvo mjesto i izravan plasman u polufinale. Porazom u Splitu ostaju uoči zadnjeg kola bez izgleda osvojiti prvo mjesto. U tom slučaju čeka je razigravanje za prolaz među četiri najbolja na završnom turniru.

U 8. kolu ekipa Dubrovačko-neretvanske županije dobila je u dvorani u Metkoviću vršnjake iz Boćarskog saveza Šibensko-kninske županije. Pobjedu 13:9 izborila je pod vodstvom Markice Dodiga igrajući u sastavu: Marko Batinić, Stijepo Batinić, Marko Gašpar, Matej Vukanović, Dario Dujmović, Karmelo Vučković i Luka Gašpar.

Rezultati, 6. kolo: BS Splitsko-dalmatinske županije - BS Šibensko-kninske županije 18:4, 8. kolo: BS Dubrovačko-neretvanske županije - BS Šibensko-kninske županije 13:9, Škola boćanja Donat Zadar – BS Splitsko-dalmatinske županije 4:18.

Poredak: 1. BS Splitsko-dalmatinska županije 13 bodova/6 utakmica, 2. BS Dubrovačko-neretvanske županije 13 bodova /6 utakmica, 3. BC Sinj 12 bodova/6 utakmica, 4. BS Šibensko-kninske županije 6 bodova/7 utakmica, 5. ŠB Donat-Zadar 3 boda / 7 utakmica.

FOTO Luka Gašpar, hrvatski reprezentativac predvodi juniorsku ekipu Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije
23. travanj 2024 16:05