Sport Ostalo

USPJEH JUDAŠICE ŽUPE DUBROVAČKE

BRONČANA U ŠVICARSKOJ Iva Oberan ima kartu za mlađe seniorsko prvenstvo Europe!

USPJEH JUDAŠICE ŽUPE DUBROVAČKE
Iva Oberan je ispunila normu za nastup na mlađe seniorskom prvenstvu Europe, koje će se od 1. do 3. studenog održati u Rusiji. Riječ je o natjecanju za uzrast do 23 godine na kojem je 2016. Ivana Šutalo, judašica Dubrovnika, ispisala povijest hrvatskog juda. Najuspješnija dubrovačka sportašica posljednjih godine u izboru Dubrovačkog saveza športova je prva hrvatska judoka sa zlatom na mlađe seniorskom prvenstvu Europe. Šutalo je bila najbolja u kategoriji preko 78 kilograma.

Oberan, 19-godišnja članica Judo kluba Župa dubrovačka, normu za nastup na velikom natjecanju ispunila je osvajanjem brončane medalje na Europskom seniorskom kupu, koji se održao u Švicarskoj. U konkurenciji dvadeset i dvije judašice u kategoriji do 63 kilograma Oberan je pet puta izlazila na tatami. Četiri borbe je dobila. U prvoj borbi je savladala Francuskinju Agathe Devitry, bacila je na ippon, dok je, zanimljivo, u zadnje tri borbe, sve tri u repasažu, bila bolja od talijanskih judašica, i svaku je dobila ipponom. Poraz je upisala samo od prve nositeljice, Carine Hildbrand iz Švicarske, koja je, zanimljivo, na kraju ostala bez medalje. Nakon poraza u polufinalu Hildbrand je izgubila i borbu za broncu. Zlato je u kategoriji do 63 kilograma osvojila Esme Nalbat iz Nizozemske.  

Ivi je ovo druga medalja na Europskim seniorskim kupovima. Prvu, također brončanu, osvojila je u lipnju prošle godine kad je bila treća u Beogradu u kategoriji do 57 kilograma. U svom uzrastu, juniorskom, Iva je na Europskim kupovima osvojila sedam medalja (zlato, dva srebra i četiri bronce), dok s Europskih kadetskih kupova ima tri medalje, i to po jednu svakog sjaja.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente