StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH JUDAŠICE ŽUPE DUBROVAČKE

BRONČANA U ŠVICARSKOJ Iva Oberan ima kartu za mlađe seniorsko prvenstvo Europe!

10. ožujka 2019. - 14:10
Iva Oberan je ispunila normu za nastup na mlađe seniorskom prvenstvu Europe, koje će se od 1. do 3. studenog održati u Rusiji. Riječ je o natjecanju za uzrast do 23 godine na kojem je 2016. Ivana Šutalo, judašica Dubrovnika, ispisala povijest hrvatskog juda. Najuspješnija dubrovačka sportašica posljednjih godine u izboru Dubrovačkog saveza športova je prva hrvatska judoka sa zlatom na mlađe seniorskom prvenstvu Europe. Šutalo je bila najbolja u kategoriji preko 78 kilograma.

Oberan, 19-godišnja članica Judo kluba Župa dubrovačka, normu za nastup na velikom natjecanju ispunila je osvajanjem brončane medalje na Europskom seniorskom kupu, koji se održao u Švicarskoj. U konkurenciji dvadeset i dvije judašice u kategoriji do 63 kilograma Oberan je pet puta izlazila na tatami. Četiri borbe je dobila. U prvoj borbi je savladala Francuskinju Agathe Devitry, bacila je na ippon, dok je, zanimljivo, u zadnje tri borbe, sve tri u repasažu, bila bolja od talijanskih judašica, i svaku je dobila ipponom. Poraz je upisala samo od prve nositeljice, Carine Hildbrand iz Švicarske, koja je, zanimljivo, na kraju ostala bez medalje. Nakon poraza u polufinalu Hildbrand je izgubila i borbu za broncu. Zlato je u kategoriji do 63 kilograma osvojila Esme Nalbat iz Nizozemske.  

Ivi je ovo druga medalja na Europskim seniorskim kupovima. Prvu, također brončanu, osvojila je u lipnju prošle godine kad je bila treća u Beogradu u kategoriji do 57 kilograma. U svom uzrastu, juniorskom, Iva je na Europskim kupovima osvojila sedam medalja (zlato, dva srebra i četiri bronce), dok s Europskih kadetskih kupova ima tri medalje, i to po jednu svakog sjaja.
19. travanj 2024 19:12