Sport Ostalo

NOVI SJAJAN USPJEH 19-GODIŠNJE ATLETIČARKE S PELJEŠCA

OREBIĆ OPET SLAVI EUROPSKO ZLATO Marija Tolj obranila naslov!

NOVI SJAJAN USPJEH 19-GODIŠNJE ATLETIČARKE S PELJEŠCA
Marija Tolj, 19-godišnja atletičarka iz Orebića, obranila je naslov pobjednice Europskog bacačkog kupa u konkurenciji mlađih seniorki u bacanju diska. U slovačkom Šamorinu slavila je hicem od 57 metara i 76 centimetara, koji je imala u četvrtoj seriji te je stigla do novog naslova najbolje u Europi. Šveđanka Vanessa Kamgu, koja je osvojila srebro, imala je tri centimetra kraći hitac. Bronca je pripala Nizozemki Jorinde van Klinken čiji je disk letio 55 metara i 86 centimetara.

Od ukupno šest hitaca Marije Tolj četiri su bila ispravna. U prvoj seriji Orebićanka je bacila disk 53 metra i 61 centimetar, u drugoj 55 metara i 31 centimetar, a u posljednjoj, šestoj seriji 54 metra i 94 centimetara. Prvi naslov Tolj, inače članica Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac, osvojila je prošle godine na natjecanju u Portugalu. Tada je u Lierii zlato osvojila s hitcem od 55 metara i 23 centimetra.

Tolj je prije neki dan u odsustvu Sandre Perković bila najbolja na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Tada je disk bacila 58 metar i 61 centimetar što je njezin osobni rekord. Prije toga je osvojila u bacanju kugle naslov mlađe seniorske dvorane i seniorske dvoranske prvakinje Hrvatske.

U izvješću s natjecanja u slovačkom Šamorinu nema tko nije spomenuo kako je među prvima Orebićanki na novom naslovu najbolje čestitala Sandra Perković.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente