StoryEditorOCM
OstaloNOVI SJAJAN USPJEH 19-GODIŠNJE ATLETIČARKE S PELJEŠCA

OREBIĆ OPET SLAVI EUROPSKO ZLATO Marija Tolj obranila naslov!

10. ožujka 2019. - 00:12
Marija Tolj, 19-godišnja atletičarka iz Orebića, obranila je naslov pobjednice Europskog bacačkog kupa u konkurenciji mlađih seniorki u bacanju diska. U slovačkom Šamorinu slavila je hicem od 57 metara i 76 centimetara, koji je imala u četvrtoj seriji te je stigla do novog naslova najbolje u Europi. Šveđanka Vanessa Kamgu, koja je osvojila srebro, imala je tri centimetra kraći hitac. Bronca je pripala Nizozemki Jorinde van Klinken čiji je disk letio 55 metara i 86 centimetara.

Od ukupno šest hitaca Marije Tolj četiri su bila ispravna. U prvoj seriji Orebićanka je bacila disk 53 metra i 61 centimetar, u drugoj 55 metara i 31 centimetar, a u posljednjoj, šestoj seriji 54 metra i 94 centimetara. Prvi naslov Tolj, inače članica Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac, osvojila je prošle godine na natjecanju u Portugalu. Tada je u Lierii zlato osvojila s hitcem od 55 metara i 23 centimetra.

Tolj je prije neki dan u odsustvu Sandre Perković bila najbolja na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Tada je disk bacila 58 metar i 61 centimetar što je njezin osobni rekord. Prije toga je osvojila u bacanju kugle naslov mlađe seniorske dvorane i seniorske dvoranske prvakinje Hrvatske.

U izvješću s natjecanja u slovačkom Šamorinu nema tko nije spomenuo kako je među prvima Orebićanki na novom naslovu najbolje čestitala Sandra Perković.
24. travanj 2024 22:05