StoryEditorOCM
OstaloPLIVAČKI KLUB JUG

PLIVATON Dvije bronce donijeli iz Zadra u Gruž

5. ožujka 2019. - 16:35
Dvije medalju osvojio je Plivački klub Jug u Zadru na Plivatonu Regije 1, odnosno Prvenstvu Dalmacije za kategoriju početnici na kojem su pravo nastupa imale plivačice rođene 2010. godine i mlađe, te plivači rođeni 2009. godine i mlađi. Dubrovački klub je nastupio s 34 natjecatelja. Ukupno je u Zadru plivalo 250 plivačica i plivača iz jedanaest klubova.

Medalje za Jug osvojili su Ana Benić i Petar Kulišić. Oboje su bili brončani u disciplini 100 metara slobodno. Osim toga Ana je bila na korak do nove medalje na 50 metara prsno. Na kraju je zauzela četvrto mjesto, dok je u disciplini 100 metara mješovito bila deveta.

Jugovi treneri, u Zadru su Jugovi početnici nastupili pod vodstvom trenera Gordane Ratković, Pamele Garvan i Ivana Bilića, istaknut će kako je u konkurenciji plivačica Lea Perak bila četvrta u disciplini 100 metara slobodno, Mia Perak peta u istoj disciplini, a Josipa Rašić deveta u disciplini 50 metara leđno te deseta u disciplini 50 metara slobodno.

Zatim, kako su u muškoj konkurenciji od Jugaša najbolje plasmane ostvarili Antonio Kulušić, koji je bio peti u disciplini 50 metara leđno i osmi u disciplini 50 metara slobodno, Lukša Pavić, koji je bio šesti u disciplini 50 metara prsno i deveti u disciplini 100 metara slobodno, te Petar Polanda, koji je dva puta bio deveti, i to u disciplinama 50 metara prsno i 100 metara slobodno.

U Gružu će istaknuti peto mjesto ženske štafeta 4 puta 50 metara slobodno u sastavu Ana Benić, Ivona Vlašić, Lea i Mia Perak, te šesto mjesto muške štafete 4 puta 50 metara slobodno u sastavu Petar Kulišić, Petar Polanda, Nikša Milković i Antonio Kulušić.

- Ženska štafeta je bila peta u konkurenciji trinaest štafeta, a muška je bila šesta u konkurenciji dvadeset i šest štafeta – naglasili su Jugovi treneri.

U Zadru su boje Plivačkog kluba Jug još branili: Antun Abjanić, Ivan Andrić, Bruno Bagović Kuzman, Roko Bjelopera, Jakov Ćosić, Ivano Delić, Mauro Garvan, Ante Kalanj, Đivo Lučić Kovačić, Josip Luetić, Ivan Marić, Antun Medi, Tomi Miletić, Matea Miloslavić, Ivano Perović, Roko Plečaš, Leo Sablić, Franko Savinović, Bruno Štrkljaj, Maroje Uhodić, Greta Validžić, Maroje Valjalo, Marin Vuković, Ana Zlošilo i Dominik Žugović.
23. travanj 2024 13:06