StoryEditorOCM
OstaloDERBI 17. KOLA PRVE HRVATSKE MALONOGOMETNE LIGE: SQUARE - NOVO VRIJEME APFEL 4:3

PUNO GOSPINO POLJE RADOSTI Square, koji u 2019. zna samo za pobjede, pred 1.100 gledatelja srušio i prvaka!

1. ožujka 2019. - 23:28
Dvije utakmice u svega tri dana, i svaka za prste polizat, i u svakoj je bilo na početku ajme za Squarea, a na kraju je Gospino polje pjevalo skupa s 'crveno plavima' te slavilo veliku pobjedu. U obje utakmice gost je poveo u prvim minutama s 2:0, bio blizu da to vodstvo i poveća, ali kad nije uspio, preokret.

Square je nakon pobjede u utorak navečer protiv branitelja naslova u Kupu Hrvatske (Split) i plasmana na završni turnir dobio u prvenstvu aktualnog prvaka i lidera (Novo vrijeme Apfel) te nastavio svoj niz pobjeda i utakmica bez poraza – osma pobjeda i jedanaesta utakmica bez poraza. Ujedno je zaustavio pobjednički niz sastava iz Makarske, koji je na derbi 17. kola Prve hrvatske lige stigao s jedanaest pobjeda u nizu, devet prvenstvenih.

Square je pobjedom protiv prvaka i lidera napravio veliki korak prema osvajanju drugog mjesta u ligaškom dijelu. Novo vrijeme Apfel i dalje ima velikih pet bodova više, ali sad treći ima sedam bodova manje, a to su nakon 17. kola Futsal Dinamo i Vrgorac... Osam najboljih će igrati u doigravanju za prvaka. Prvi protiv osmog, drugi protiv sedmog, treći protiv šestog te četvrti protiv petog u četvrtfinalu. 

DERBI IZ MINUTE U MINUTU

U 4. minuti Damjan Šulić je izborio slobodan udarac, sedam metara od gola gostiju, po sredini. Hrvoje Cvjetković nije tukao već je proigrao Mara Đuraša, ali je njegov udarac blokiran. Minutu poslije pogodak u mreži domaćina. Marin Musinov je glavom zakucao loptu u mrežu Squarea te zaključio odličnu akciju. Minutu i pol poslije - 0:2. Pele je pokušao kroz sredinu, nije uspio. Uslijedila je kontra gostiju, dva na jedan. Nije je uspio zaustaviti Ante Daničić. Mate Vuković za Marina Musinova, koji vraća na drugu stativu gdje je bio Vuković, te je Zoran Primić po drugi put morao po lotu u mrežu.

Na isteku 8. minute Brazilac Lucas je potegao iz okreta, ali je Primić bio na mjestu. U 10. minuti, svega nekoliko sekundi poslije, čak tri nova dvoboja nakon kojih se pljeskalo i jednom i drugom, sjajnom Brazilcu Lucasu u redovima prvaka, te vrataru Squarea.

U 11. minuti Šulić se sjajno oslobodio čuvara, ali bez završnog udarca. Pele je pola minute poslije tukao silovito, ali ne u okvir gola. U 14. minuti još bolje je tukao Cvjetković, ali samo korner. Pljesak je zaslužio i pokušaj Šulića da škaricama iznenadi Baškovića, a koju sekundu poslije nova obrana Prizmića. Opet je potegao Lucas. U 15. minuti nakon udarca drugog Brazilca u redovima prvaka, Eduarda, lopta se odbila od jednog Squarea, te 'sjela' na vratnicu. U istoj minuti Pele nije uspio iz slobodnog udarca. Sad je vratar gostiju Filip Bašković bio na mjestu.

U 16. minuti šesti akumulirani gostiju. Izborio ga je Ante Daničić, a napravio Igor Osredkar. Pele je namjesto loptu na deset metara, te pogodio. Tek što su krenuli s centra gosti su imali priliku za pogodak, ali Duje Bajrušović nije pogodio, kao ni Cvjetković za Square. U 19. minuti pokušaj Daničića je bio blizu, a 13 sekundi poslije – 2:2. Opet Pele. Lopta se iskoprcala iz zagrljaja Baškovića. Bio je to jak udarac. Radost na tribinama. U 20. minuti novi prekršaj gostiju. Ovaj put Pele nije pogodio, ali jest koju sekundu poslije. Daničić je bio u prilici, uspio je uputiti udarac koji su blokirali gosti, ali se lopta odbila do Pelea, koji je pogodio te doživio ovacije navijača.

Minuta i pol je protekla u nastavku za prvu veliku priliku, koju je imao Lucas, ali je Primić opet na mjestu. Nakon toga još bolja prilika za domaćina, ali kapetan Cvjetković nije pogodio. U 23. minuti sjajan potez Bajrušovića, kako se oslobodio čuvara, te potom udarac, ali još nova velika obrana Primića. Još se igrala 23. minuti. Prvo prilika za Square (prizemni udarac Marka Kuraje, obrana Baškovića), a zatim zicer za Novo vrijeme Apfel (Lucas je pronašao pred vratima Eduarda, koji u trku tuče preko gola nakon čega miu nije preostalo ništa drugo nego da se uhvati za glavu. U 25. minuti Stjepan Rezo je bio u prilici, Bašković je morao napustiti svoja vrata, ali dodavanje pred vrata nije stiglo do igrača u 'crveno plavom' dresu. Domaći su već u 25. minuti pokušali prvi put bez vratara. Potom u 27. minuti još jednom.  

U 28. minuti Daničić je u prilici, ali sjajan je Bašković. U 29. minuti velika prilika na drugoj strani. Lucas tuče, a sad je na mjestu Primić. Na ulasku u 30. minuti Square je napravio peti akumulirani prekršaj, dok je prvak u tom trenutku imao samo jedan. U 30. minuti opet je trener Squarea Antun Bačić nakratko povukao Primića s vrata. U 33. minuti dva puta je pokušao Daničić, potom iskosa i Pele, ali Bašković brani.

U 36. minuti pocrvenio je kapetan gostiju Mate Vuković. Sudac Vedran Babić je ocijenio kako je pokušao iznuditi prekršaj, te mu je dodijelio drugi žuti. S igračem više Square, točnije, Pele radi prekršaj, te je Bajrušović namjestio loptu na deset metara i pogodio za 3:3. Do kraja je ostalo četiri minute i 34 sekunde. Square je i dalje imao igrača više - jedan pokušaj, drugi, treći – četvrti je završio pod prečku – Maro Đuraš 4:3 – tri minute i 7 sekundi prije kraja. Nakon toga su snage u terenu bile izjednačene. U 38. minuti liječničku pomoć je zatražio Primić.

Ipak, nastavio je Primić, te je upisao novu obranu u prvom napadu gostiju na sve ili ništa. Musinov je bio u ulozi igrač/vratar. Zadnji je za goste pokušao Lucas...

Square je bio bez Brazilca Bruninha, koji je dobio udarac protiv Splita. Nije ulazio u igru ni Blago Gašpar. 

17. KOLO Square - Novo vrijeme Apfel 4:3
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 1100. Suci: Vedran Babić (Split) i Zdravko Kuran (Metković), treći sudac: Marko Munjiza (Kaštel Novi). Delegat: Luka Klaić (Popovići).
Strijelci: 0:1 Marin Musinov (5), 0:2 Vuković (7), 1:2 Pele (16), 2:2 Pele (19) 3:2 Pele (20), 3:3 Bajrušović (36), 4:3 Đuraš (37)
SQUARE: Zoran Primić, Alen Turuk, Leonardo Dos Santos Pele (3), Hrvoje Cvjetković, Stjepan Rezo, Marko Kuraja, Damjan Šulić, Adriano Darrer, Matej Perić, Blago Gašpar, Maro Đuraš (1), Ante Daničić. Trener: Antun Bačić.
NOVO VRIJEME APFEL: Filip Bašković, Mate Vuković (1), Lucas Vinicius De Santana Brito, Igor Osredkar, Duje Bajrušović (1), Ivan Biuljan, Jakša Herceg, Marin Musinov (1), Vlado Andrijašević, Vinko Nižetić, Eduardo Farias de Souza, Saša Babić. Trener: Teo Strunje.
Još punije tribine nego protiv Splita
Makarani nisu bili bez podrške s tribina, oko 30-ak navijača Novo vrijeme Apfel je stiglo na derbi. Na tribinama stotinjak gledatelja više nego prije tri dana na kup utakmici protiv Splita. Među 1100 gledatelja najzanimljiviji ogled 17. kola Prve hrvatske malonogometne lige došao je pogledati i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Bio je u društvu gradskoj vijećnika Blaža Peza, inače predsjednika Županijskog nogometnog saveza, te Zlatka Begušića, predsjednika udruženja obrtnika. 
Pogledajte semafor!
Rezultati 17. kola, petak, 1. ožujka, Dubrovnik: Square – Novo vrijeme Apfel 4:3, Vrgorac: Vrgorac – Brod 035 5:0, Split: Split - Uspinjača Gimka 1:0, Osijek: Osijek Kelme – Futsal Dinamo 3:4, Krapina: Jesenje – AFC Universitas 3:6, subota, 2. ožujka, Zagreb: Alumnus – Crnica.

POREDAK
1. Novo vrijeme Apfel 43 boda, 2. Square 38 bodova, 3. Vrgorac 31 bod, 4. Futsal Dinamo 31 bod, 5. Uspinjača Gimka 29 bodova, 6. AFC Universitas 26 bodova, 7. Crnica (utakmica manje) 21 bod, 8. Split 21 bod, 9. Alumnus  (utakmica manje) 15 bodova, 10. Brod 035 13 bodova, 11. Jesenje 7 bodova, 12. Osijek Kelme 5 bodova.

Raspored 18. kola, 8., 9. ili 10. ožujka, Šibenik: Crnica – Split, Split: AFC Universitas – Alumnus, Zagreb: Futsal Dinamo. Square, Slavonski Brod: Brod 035 – Jesenje, Makarska: Novo vrijeme Apfel – Vrgorac, Zagreb: Uspinjača Gimka – Osijek Kelme.

19. travanj 2024 13:00