StoryEditorOCM
OstaloSUPER DERBI 17. KOLA PRVE HRVATSKE MALONOGOMETNE LIGE

PRVAK JE U GOSPINOM POLJU Tko će nastaviti svoj pobjednički niz, Square ili Novo vrijeme Apfel?

1. ožujka 2019. - 11:41
Prije tri dana je pao Split u Gospinom polju, Square je u četvrtfinalu Kupa Hrvatske izbacio branitelja naslova. Još se priča o toj sjajnoj utakmici. Mnogi ističu kako bolje u Gospinom polju nije bilo. Oba sastava su, dodaju, zaslužna za tu visoku ocjenu. Sijevalo je s obje strane, iako je Square primio četiri, a Split pet pogodaka, i vratari, Alen Turuk odnosno Luka Pavlović, bili su vrlo, vrlo dobri.

Square nakon te velike pobjede čeka zeleno svjetlo iz kancelarije Hrvatskog nogometnog saveza, priželjkuje kako će dobiti domaćinstvo završnog turnira. U utorak, za četiri dana, doznat će protiv koga će igrati prvog dana završnog turnira, hoće li mu ples kuglica već u polufinalu, 15. ožujka, donijeti za protivnika Novo vrijeme Apfel, aktualnog prvaka i lidera, koji je, tu nema dileme, jači od preostala dva sudionika Final foura, Uspinjače Gimka i Alumnusa.

Ali, tko će mu biti suparnik u polufinalu je u drugom planu. U prvom je domaćinstvo Final four. Ako završni turnir bude u Gospinom polju, Square, ovakav kakav jest ove sezone, uz bučnu podršku ispunjenih tribina (protiv Splita je bilo gotovo tisuću gledatelja), može do kraja, do svog drugog trofeja u 26 godina dugoj povijesti. Prvi i do danas jedini trofej, Kup Hrvatske, osvojio je prije točno 21 godinu.

Međutim, prije Final foura Kupa Hrvatske čekaju Square pravi ispiti u ligaškom dijelu prvenstva. Prvi već večeras, i to protiv, ni manje, ni više, nego baš aktualnog prvaka i lidera. Stiže Novo vrijeme Apfel, jedini sastav koji je uspješniji u ligaškom dijelu od 'crveno bijelih'.

Novo vrijeme je na okupu duže vrijeme, uigrano je, ima niz sjajnih pojedinaca. Ima ih i Square koji slaže kockice iz utakmice u utakmicu. Igra sve bolje i bolje. Nanizao je deset utakmica bez poraza, od tih deset je dobio devet. U ovoj kalendarskoj godini ima stopostotni učinak – dobio je svih sedam utakmice (pet prvenstvenih i obje u Kupu). Bez poraza je više od tri mjeseca. Pogodio je s dovođenjem Brazilca Pelea, koji je prvi strijelac Squarea u prvenstvu. Postigao je igrač koji je prošle sezone nastupa u najjačoj ligi svijeta, španjolskoj, 19 pogodaka. Nije pogodio samo u svom debiju protiv Vrgorca u 1. kolu. Nakon toga – Pele igra prvenstvenu utakmicu - Pele pogađa.

Prvi dvoboj dva vodeća sastava lige za tri boda dobilo je Novo vrijeme Apfel u Makarskoj sa 6:4. Bio je to prvi od ukupno tri poraza Squarea ove sezone, i to nakon što je dubrovačka momčad u prvih pet kola sezone osvojila 13 od 15 mogućih bodova. Nakon tri poraza, i to u u nizu (Novo vrijeme Apfel u Makarskoj, potom od Futsal Dinama u Gospinom polju i nakon toga od Uspinjača Gimke u Zagrebu) počeo je novi niz Squarea u kojem osvojeno 19 bodova od moguća dvadeset i jedan, te sad 'crveno plavi' čvrsto drže drugo mjesto sa šest bodova više od treće Uspinjače Gimka. Ali, i Novo vrijeme Apfel je zgrabilo prvo mjesto i ne popušta. Ima osam bodova više od dubrovačkog sastava. Dakle, bez obzira na ishod večeras u Gospinom polju neće biti promjene na samom vrhu, ali tko večeras pobijedi nakrcat će se samopouzdanja uoči završnice Kupa Hrvatske, te doigravanja za prvaka Hrvatske.

Super derbi 17. kola Prve hrvatske malonogometne lige počinje u Gospinom polju u 20 sati uz izravan televizijski prijenos (Arenasport). Dvoboj u kojem je drugi domaćin prvom sude Splićanin Babić i Metkovac Kuran.
Squareova sedam u nizu, a Novo vrijeme Apfel jedanaest
Square je dobio svih sedam utakmica u 2019. godini. Redom, u prvenstvu Vrgorac u Vrgorcu, Jesenje u Gospinom polju, Alumnus u Zagrebu, AFC Universitas u Gospinom polju, te Brod 035 u Slavonskom Brodu, dok je u Kupu Hrvatske u osmini finala dobio Jesenje u Krapini, te u četvrtfinalu Split u Gospinom polju.

Square ne zna za poraz deset utakmica, dobio je sedam od osam zadnjih utakmica u prvenstvu, te obje u Kupu Hrvatske. Novo vrijeme Apfel je nanizalo jedanaest pobjeda, devet u prvenstvu, te dvije u Kupu Hrvatske. Jedini poraz upisalo je u 7. kolu Prve HMNL kad je izgubilo u Vrgorcu od Vrgorca s 3:2. Još je samo Uspinjača Gimka uspjela protiv aktualnog prvaka izbjeći poraz (3. kolo Prve HMNL: Uspinjalča Gimka - Novo vrijeme Apfel 4:4). 

Square i Novo vrijeme Apfel su ove sezone odigrali po 18 utakmica. Square je ostvario trinaest pobjeda, dva remija i tri poraza, a Novo vrijeme Apfel šesnaest pobjeda, jedan remi i jedan poraz.  

24. travanj 2024 21:13