StoryEditorOCM
OstaloNAKON PLASMANA SQUAREA NA ZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE

'CRVENO PLAVI' ANTUN BAČIĆ 'Nama nije cilj samo igrati finale te je svejedno kad ćemo igrati s njima!'

28. veljače 2019. - 01:00
Svaki navijač, gledatelj, mogao je uživati u našoj utakmici. Bila je utakmica puna ritma, puna žustrine, svaki duel je bio na granici prekršaja. 'Tukli' smo i mi, ali i oni. Ne mislim ništa grubo. Bilo je puno dobrih stvari s naše i njihove strane, bilo je, istina, i puno grešaka s obje strane... Što reći na kraju nego da sam sretan što smo ušli u polufinale preko ovako jednog kvalitetnog protivnika kakav je Split - rekao je Antun Bačić, trener Squarea, tek koju minutu nakon velike pobjede. Square je pred tisuću gledatelja u Gospinom polju dobio s 5:4 Split, branitelja naslova, te se plasirao na završni turnir Kupa Hrvatske.

Zavrtio je Bačić u tom trenutku u svojoj glavi 40 paklenih minuta četvrtfinalne utakmice. 

- Split je imao neke dobre prilike na 3:3. Dvije kontre kad su oni mogli povesti sa 4:3... - 'zapuhao' je Bačić. 

Da, ali i na početku utakmice - podsjetili smo trenera Squarea: 'Mogli su otići na 3:0'.

- Da, da, i tada su imali prilike. Tako je. Znate, imaju neke stvari u obrani koje smo doveli na nekakvu pristojnu razinu, recimo dobru razinu, ali su prethodni suparnici bili kvalitetom slabiji od Splita, te kad to radimo na toj solidnoj razini, to je dovoljno dobro za ostvariti uspjeh protiv tih momčadi, ali kad imate protiv sebe Split, koji u fazi napada igra jako dobro, puno bolje nego ti prethodni suparnici, onda se nađete u problemu. Ušli smo u utakmicu, takav je moj dojam, da će to što smo odigrali do jučer biti dosta i za uspjeh protiv Splita. I onda se dogodi - 0:2 u 4. minuti. Ali, nakon tog početka, koji je pripao Splitu, bili smo sve bolji i bolji. Međutim, trebalo je nakon tih 0:2 'kopat', 'kopat', 'kopat' da se vratimo u utakmicu. Pokazali smo, kao i puno puta ove sezone, tako i sad protiv Splta, kako ne padamo, kako imamo svoj ritam, te kako nema predaje. Po tom pitanju smo pokazali veliki napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Sad nas čeka novi izazov. Dolazi Novo vrijeme Apfel, aktualni prvak i lider, a mi smo dosta načeti s ozljedama... - nakon što je spomenuo ozljede slegnuo je ramenima Bačić.  

Međutim, ipak je četvrtfinalna utakmica Kupa Hrvatske protiv Splita u odnosu na prvenstveni ogled protiv sastava iz Makarske bila je daleko važnija, zar ne?

- Slažem se. Da, bila je ovo daleko važnija utakmica. Ali, da me se krivo ne shvati, ovo što sam spomenuo probleme ne znači kako tražim opravdanje ako izgubimo od Novo vrijeme Apfel. Naprotiv, nama je cilj dobiti prvaka, nastaviti ovaj naš niz pobjeda, ali isto tako moramo razmišljati o budućnosti. Važnije nam je u ovom trenutku 'pokrpati' ove 'rupe' (ozljede i umor) koje su nastale, te će mladi igrači protiv Novo vrijeme Apfel imati veću priliku. Dobro radimo, i želimo pokazati kako imamo širinu, kako su i naši mladi igrači sve bolji i bolji - naglasio je Bačić. 

Dobio je Square svih sedam utakmica u 2019. godini. Bez poraza je više od tri mjeseca. Zadnji neuspjeh je upisao 24. studenog u 8. kolu protiv Uspinjače Gimke u Zagrebu. Nakon toga je igrao protiv Splita za bodove u Gospinom polju. Split je i tada poveo s 2:0, a na kraju 3:2 za 'crveno plave'. Square je deset utakmica bez poraza, osam u prvenstvu te dvije u Kupu Hrvatske. Od tih deset dobio ih je devet. 

- U ovom trenutku sam još uvijek pod dojmom pobjede protiv Splita i plasmana na Final four Kupa Hrvatske. Nisam kup utakmicu protiv Splita doživio kao utakmicu koju moramo pobijediti. Tog pritiska nije bilo, ali je bio imperativ ovako dobro odigrati. Da smo odigrali ovako, a da smo kojim slučajem izgubili, ne bih to smatrao tragedijom i ne bih mogao nikome ništa zamjeriti. Srećom, dobili smo, i to smo dobili odličnog suparnika. Presretan sam zbog toga, i ponosan na igrače - dodao je Bačić. 

Uspinjača Gimka, Novo vrijeme Apfel i Alumnus su preostala tri sudionika Final foura. 

- Bilo bi lijepo kad bi dobili domaćinstvo. To bi bila nagrada našim navijačima, a njih je bilo sad tisuću. Predivno je bilo igrati u ovakvom ambijentu, za ovakve utakmice se trenira, radi, za ovakve utakmice se živi. Nastavimo li ovako, uvjeren sam kako će i na idućim utakmicama biti isto, ako ne i bolje. Što se tiče Final foura, ako budemo domaćini, ali i ako ne budemo, nekako želiš izbjeći favorita u polufinalu, a to je Novo vrijeme Apfel, koje je u odnosu na Uspinjaču i Alumnus svakako bolji sastav. Međutim, s obzirom kako nama nije cilj samo igrati finale, biti suparnik aktualnom prvaku i lideru prvenstva u toj završnoj utakmici, svejedno je kad ćemo igrati sa sastavom iz Makarske. Ako želiš otići do kraja, moraš dobiti Novo vrijeme Apfel, prije ili poslije - naglasio je trener Squarea. 
Final four 15. i 17. ožujka
Final four Kupa Hrvatske 2019. godine održat će se 15. i 17. ožujka. Prvog dana, u petak, 15. ožujka, igraju se dvije polufinalne utakmice, u 18 i 20 sati, a u nedjelju, 17. ožujka, veliko finale s početkom u 20 sati. Sve tri utakmice izravno će prenositi HNTV.

Četvrtak, 28. veljače, zadnji je dan za podnošenje kandidature za domaćina. Square će se kandidirati za domaćina. Plasman su na F4 osim Squarea izborili Novo vrijeme Apfel, Uspinjača Gimka i Alumnus.

23. travanj 2024 11:41