StoryEditorOCM
OstaloČETVRTFINALE MALONOGOMETNOG KUPA HRVATSKE

SLAVLJE U GOSPINOM POLJU Square izbacio branitelja naslova, te izborio Final four Kupa Hrvatske!

27. veljače 2019. - 01:09
Square – Split 5:4
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 1000. Suci: Josip Dujmić (Rijeka) i Sandi Soldatić (Potpićan), treći sudac: Zdravko Kuran (Metković), delegat: Luka Klaić (Popovići).
Strijelci: 0:1 Alen Marić (3), 0:2 Alen Marić (4), 1:2 Blago Gašpar (13), 2:2 Damjan Šulić (17), 3:2 Maro Đuraš (30), 3:3 Ante Ćorluka (34), 4:3 Ante Daničić (35), 4:4 Alen Marić (35), 5:4 Stjepan Rezo (38)
SQUARE: Alen Turuk, Zoran Primić, Leonardo Dos Santos Pele, Hrvoje Cvjetković, Stjepan Rezo (1), Marko Kuraja, Damjan Šulić (1), Andro Zarač, Adriano Darrer, Matej Perić, Blago Gašpar (1), Bruno Sarruf Guimaraes, Maro Đuraš (1), Ante Daničić (1). Trener: Antun Bačić.
SPLIT: Luka Pavlović, Nikola Čizmić, Filip Kosor, Duje Vladović, Josip Ćurlina, Ante Ćorluka (1), Josip Suton, Toni Kirevski, Alen Marić (3), Dario Marinović, Antonio Sekulić. Trener: Marinko Marović.

Square se plasirao na završni turnir Kupa Hrvatske, koji će se igrati od 15. do 17. ožujka. Izbacio je u sjajnoj utakmici, rijetko viđenoj, branitelja naslova, Split, najtrofejniji hrvatski klub. Završni turnir su još izborili Uspinjača Gimka, zatim Novo vrijeme Apfel i Alumnus. 

Počelo je prilikom Hrvoja Cvjetkovića, kapetana Squarea, njegovim neuspjelim pokušajem da petom proslijedi loptu u mrežu Splita. Potom dva pogotka gostiju, oba je postigao Alen Marić. Split je poveo nakon 157 sekundi igre, a nakon 199 sekundi igre je imao 2:0 (Marić je sam bio pred Alenom Turukom).

U 6. minuti Dario Marinović je 'izbacio' kapetana Splita Josipa Sutona u priliku, ali je Turuk izašao kao pobjednik. Naravno, cijelo vrijeme je Square jurio zaostatak. Nekoliko puta se činilo kako mu malo nedostaje da netko dođe u izglednu priliku za pogodak. Bogata je bila 11. minuta: Marinović – Marić – Marinović – Marić, srećom za Square, a na nesreću Splita, zadnja dva dodavanja splitskih 'bijelih' su bila loša. Potom je Pele opalio iskosa, ali nije išlo u okvir gola Splita. Pele je zatim pokušao još jednom, potom je Maro Đuraš sjajno prebacio svog čuvara te stigao u priliku, ali nije uspio uputiti završni udarac. U nastavku akcije petom je Pele pokušao iznenaditi Luku Pavlovića na golu Splita nakon što ga je Blago Gašpar pronašao mjestu odakle se izvodi kazneni udarac.

Nakon 12 minuta i 13 sekundi Split je napravio peti prekršaj, a 13 sekundi poslije po prvi put je vadio loptu iz mreže. Blago Gašpar je podigao navijače Squarea na noge. Nedugo nakon prvog pogotka domaćina bilježimo pokušaj Stjepana Reza. Precizan, ali ne jak.

U 17. minuti 2:2 - Damjan Šulić je potegao nakon dodavanja Pelea, izazvao erupciju oduševljenja na tribinama, podigao sve na noge. Pogodio je iz prve. Nije čekao da lopta padne. Neuhvatljivo za vratara Splita. Na isteku 18. minute Đuraš je proigrao Marka Kuraju, ali velika prilika Squarea nije ovaj put pretvorena u novi pogodak. Imao je i Split priliku, ali je još jednom sjajan bio vratar Squarea. Igrala se 19. minuta. U posljednjim sekundama prvog poluvremena novi pokušaj Pelea. Nije uspio iznenaditi Pavlovića.

Požutio je Suton u 23. minuti. Kapetan Splita je 'elegantno' prizemljio kapetana Squarea, koji je dobio dvoboj na centru, te imao priliku sjuriti se prema Pavloviću, koji je u 24. minuti dobio dvoboj jedan na jedan s Gašparom.

U 26. minuti 'luda kuća'. Prvo, je li dirao igrač Splita rukom loptu u svom kaznenom prostoru, nakon toga Rezo je potegao, lopta je prvo pogodila u desnu stativu gola Pavlovića, pa letila iznad gol crte do lijeve stative, a od nje se odbila natrag u polje. Zatim Turuk skida udarac Antonia Sekulića. Nakonn ntoga je Pele u kontri ispred Pavlovića, ali ne pogađa okvir gola. Potom nova prilika Reza. Nakon toga Pele – malo iznad vratnice. Zatim Split – Toni Kirevski je zaobišao Turuka, ali Cvjetković zaustavlja loptu, koja ide prema mreži. Igrala se 27. minuta. Nedugo nakon toga Suton 'valja' Pelea, ali Turuk je na mjestu. Zaiskrilo je potom između Pelea i Sutona. U 29. minuti indirekt za Square na 6 metara. Pele nije uspio kroz 'šumu' igrača Splita, ali jest nedugo nakon toga Đuraš. Pod vratnicu, za novu radost na tribinama. U 31. minuti nova obrana Turuka, a u 32. još jedna. U 33. minuti Đuraš je tražio Gašpara na krilu, ali njega tamo nije bilo, međutim, bio je na drugoj strani da blokira udarac Sekulića. Nakon kornera Split, točnije, Ante Ćorluka je pokušao, ali nije uspio iznenaditi Turuka. Potom su igrači Splita pogledavali prema sucima (igranje rukom).

U 34. minuti Split je izjednačio. Marinović je izveo slobodan udarac, na drugoj stativi je bio u gužvi najspretniji Ćorluka. Marinović je nakon toga blokirao pokušaj Cvjetkovića, ali nitko potom nije od gostiju uspio zaustaviti Daničića. Ali, svega 24 sekunde poslije - 4:4. Marić je sjajnim udarcem iz daljine zaključio odličnu akciju gostiju. Square je na ulasku u 38. minutu napravio peti akumulirani prekršaj. Prije toga je Pele pokušao iznenaditi Pavlovića, a zatim na drugoj strani Ćorluka Turuka. 

Rezo je dvije minute i 12 sekundi prije kraja pogodio za 5:4. Split je tada povukao vratara iz igre. Marić je bio u toj ulozi. Na isteku 39. minute Bruno je pokušao iz svoje polovice. Lopta je 'poljubila' stativu. Split je pokušavao do posljednje sekunde, ali nije uspio. Slavlje Squarea je moglo početi. 
Sad stiže prvak i lider!
Već za tri dana, u petak, 1. ožujka, Square je ponovno u akciji. Nakon vlasnika Kupa Hrvatske, Splita, stiže aktualni prvak Hrvatske i lider prvenstva, Novo vrijeme Apfel.

Square je drugi u prvenstvu s 36 bodova. Novo vrijeme Apfel ima 43 boda. Treća je Uspinjača Gimka s 29 bodova... 

Debi 17. kola Prve HMNL-e u petak u Gospinom polju počinje u 20 sati.

25. travanj 2024 12:35