StoryEditorOCM
OstaloZAHVALA ORGANIZATORA TURNIRA ŽUPSKIH MJESTA U MALOM NOGOMETU

Turnir je završio, a svi jedva čekaju novi. Odbrojavanje je počelo...

Piše PSD.
22. veljače 2019. - 19:50
Događaj koji je obilježio posljednji mjesec u Župi dubrovačko je Turnir župskih mjesta u malom nogometu koji se odigravao u školskoj sportskoj dvorani. Neki će reći samo još jedan u nizu, ali ipak je ovaj turnir bio po mnogo čemu drugačiji i posebniji od drugih. Po prvi puta turnir se nije održao u jednom tjednu, nego je trajao mjesec dana. Igralo se samo vikendima, što je ostavilo dovoljno vremena i prostora za uvođenje novih sadržaja. Termin održavanja turnira poklopio se s pokladama, pa su organizatori ova dva događaja pronašli rješenje te uveli zajedničke zabave Turnira župskih mjesta i Župskog karnevala, koje su se pokazale kao pun pogodak. Uvedena je i posebna igra za publiku (Župastico), kao i igra za predstavnike mjesta, natjecanje u kladionici na utakmice turnira.

Kada se prelazilo iz kuparske dvorane u novu dvoranu na Mljekari, mnogi su govorili da je prevelika za ovakav događaj. Ali sad se pokazalo da nije dovoljna za interes koji je vladao te da bi i ona u Gospinom polju bila puna do zadnjeg mjesta.

Za 14 župskih ekipa nastupilo je preko 160 igrača. Turnir je kroz sedam dana u dvorani pratilo ukupno više od tri tisuće gledatelja, a na društvenim mrežama stranice turnira imale su preko 100 tisuća klikova. Finalnu večer uveličale su i Župske mažoretke te djeca iz KUD-a Marko Marojica.

Organizatori Mateo Delić, Mario Puljić, Antonio Vojvodić i Sandro Joković iskazali su zahvalnost prvenstveno Općini Župa dubrovačka, načelniku Silviju Nardelliju što su kao i svake godine prepoznali značaj ovog turnira i pomogli pri organizaciji. Zahvaljuju se i Zajednici sportova, Osnovnoj školi Župa dubrovačka kao i svim sudionicima, volonterima koji su dali svoj nesebični doprinos da ovaj događaj preraste u spektakl koji je oko jednog sportskog događaja okupio veliki broj župljana.

Zadnji dan turnira imao je i humanitarni karakter, sakupljeno je 4050 kuna koje će biti donirane Župljaninu Stijepu Sutiću, stopostotnom invalidu za kojeg je pokrenuta akcija za nabavu novih invalidskih kolica. Brašina je pobjednik, ali pobjednici ovog turnira su svi, od igrača do publike i organizatora. Turnir je završio, a svi jedva čekaju novi. Odbrojavanje je počelo...
19. travanj 2024 06:25