StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

KUP HRVATSKE Square čeka ždrijeb četvrtfinala, ne i Porto Tolero

Piše Branko Kulidžan i Tonči Vlašić
16. veljače 2019. - 21:01
Porto Tolero nije u svojoj dvorani uspio iznenaditi Alumnus Sesvete te izboriti plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Prvoligaš je bio bolji od pločanskog sastava, koji je prošle sezone ispao iz južne skupine Druge hrvatske lige, a ove sezone ne igra u prvenstvu, i to sa 4:2 (2:1).  

Marin Babić je doveo Porto Tolero u vodstvo u 5. minuti. Sredinom prvog poluvremena gosti su preokrenuli rezultat (Dario Markić u 10., te Dario Šestić u 11. minuti). U nastavku utakmice Ante Matan je u 26. minuti nastavio niz Alumnusa (3:1), potom i Dario Markić svojim drugim pogotkom u 38. minuti u kojoj je Zvonimir Barbir postigao drugi pogodak za domaćina te postavio konačni rezultat. 

Porto Tolero je pod vodstvom Ivana Markića igrao u sastavu: Marijo Batinović, Zlatko Kušurin, Josip Stjepanović, Saša Burđelez, Matko Krilić, Ivo Kežić, Marin Babić, Ivan Arar, Petar Marević, Zvonimir Barbir i Teo Sabo. 

Utakmicom u PLočama zaključena je osmina finala Kupa Hrvatske. Prije Alumnusa su četvrtfinale izborili Square, i to pobjedom u Krapini protiv Jesenja sa 4:2, te Split, Vinkovci, Vrgorac, Petrinjčica, Novo vrijeme Apfel i Uspinjača Gimka. 

U utorak, 19. veljače, u Zagrebu s početkom u 13 sati održat će se ždrijeb četvrtfinala. Sreća će odrediti tko su suparnici te tko je domaćin. Nema nositelja. U četvrtfinalu će, kao i u osmini finala, jedna utakmica odlučiti tko će u polufinale, točnije, na završni turnir, Final four. Prošle godine je Final four održan u Našicama gdje je slavio Split, koji je s deset naslova najuspješniji klub natjecanja. Domaćin ovogodišnjeg Final foura odredit će se nakon što budu poznati sudionici završnog turnira.

Square je svoj jedini naslov u više od 25 godina postojanja osvojio baš u Kupu Hrvatske u kojem je bio najbolji 1998. godine.
24. travanj 2024 11:48