StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

KUP HRVATSKE Square u četvrtoj u četvrtfinale!

12. veljače 2019. - 23:17
Square je u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Dobio je u Krapini Jesenje sa 4:2, pridružio se Splitu, branitelju naslova, zatim Vinkovcima, Vrgorcu i Petrinjčici, te sad skupa s njima čeka kako će finut tri preostale utakmice osmine finala. Dvije se igraju u srijedu, 13. veljače (Olmissum - Novo vrijeme Apfel i Uspinjača Gimka - Futsal Dinamo), a jedna u subotu, 16. veljače (Porto Tolero - Alumnus). Nakon toga će se zamiješati kuglice, nema više nositelja kao prije dvije godine kad je Square zadnji put igrao u samoj završnici, ne gledaju se koeficijenti. Sreća će odlučiti tko su suparnici, te tko je domaćin u četvrtfinalu u kojem će, kao i u osmini finala, jedna utakmica odlučiti tko će u polufinale, točnije, na završni turnir, Final four.

Prošle godine Square je zapeo upravo u osmini finala. Drugoligaš Petrinjčica je na svom terenu nadoknadila zaostatak 4:2 i 5:4, izjednačila je na 5:5 u zadnjoj minuti, te potom slavila na penale.

Sad je plasman među osam najboljih u Kupu Hrvatske Square izborio svega 48 sati nakon prvenstvene pobjede u Zagrebu protiv Alumnusa (3:2), kojom je zadržao drugo mjesto na tablici. I dok je protiv Alumnusa već u 1. minuti zaostajao 2:0, sad je u 1. minuti poveo pogotkom Hrvoja Cvjetkovića. Blago Gašpar je deset minuta poslije poduplao prednost. Nakon toga u 13. minuti prvi pogodak domaćina, ali tri minute prije odlaska na odmor treći pogodak Squarea (Stjepan Rezo). Jesenje je u 1. minuti nastavka iz kaznenog udarca opet došlo na pogodak zaostatka, a konačnih 4:2 postavio je u 30. minuti svojim drugim pogotkom kapetan 'crveno plavih' Cvjetković.

Pod vodstvom trenera Antuna Bačiča Square je igrao u sastavu: Alen Turuk, Leonardo Dos Santos Pele, Hrvoje Cvjetković, Stjepan Rezo, Marko Kuraja, Damjan Šulić, Adriano Darrer, Matej Perić, Blago Gašpar, Bruno Sarruf Guimaraes Bruninho, Maro Đuraš i Niko Zrilić.
Stiže AFC Universitas
Novi nastup Square ima u subotu, 16. veljače, kada mu je suparnik za prvenstvene bodove AFC Universitas (19 sati). Square je drugi s 29 bodova, a AFC Universitas šest s 20 bodova. Vodi Novo vrijeme Apfel s 37 bodova, Vrgorac je treći s 27 bodova, Futsal Dinamo četvrti s 25 bodova, a Uspinjača Gimka peta s 23 boda... 

23. travanj 2024 12:07