StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ŽDRIJEB ZAVRŠNOG TURNIRA KUPA HRVATSKE 'Piturima' se nije ispunila želja, ali bit će slađe ako ostvare cilj!

10. veljače 2019. - 13:40
Priželjkivali su Zabok za suparnika u polufinalu, lakši zadatak dan uoči finala. Međutim, 'ples kuglica' završnog turnira Kupa Hrvatske, koji je ove nedjelje održan u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog stolnoteniskog saveza, nije im ispunio želju, nije im za suparnika na startu završnog turnira, koji se igra u Osijeku, dodijelio drugoligaša, tek šestoplasirani sastav zapadne skupine, već domaćina, Vodovod Osijek, člana HEP Hrvatske Super lige.

Istina, ne ide Vodovod Osijeku ove sezone kao proteklih, daleko je od plasmana u doigravanje za prvaka, tek sedmi u konkurenciji deset prvoligaša sa tek pet pobjeda, šest manje od 'Pitura', ali da će Tomislav Japec, Neven Juzbašić i Miho Simović imati teži zadatak izboriti finale nego da igraju sa Zabokom, to stoji, a s drugoligašem će prvog dana završnog turnira, u utorak, 12. ožujka, igrati prvoligaš GSTK Zagreb, trenutno trećeplasirani sastav HEP Hrvatske Super lige u kojoj je Libertas Marinkolor na drugom mjestu nakon trinaest odigranih kola.

Finale se igra dan poslije, u srijedu, 13. ožujka. 'Pituri' brane naslov. Favoriti su na papiru. Pokušat će u Osijeku i ovu sezonu učiniti trofejnom, stići do svog četvrtog trofeja u klupskoj povijesti, trećeg u Kupu Hrvatske, te ostati i dalje jedini osvajač Kupa Hrvatske, natjecanja koje se prvi put igralo u sezoni 2016./17. kad su osvojili duplu krunu, uzeli i prvenstvo, ostvarili svoj najveći uspjeh.

FOTO Ovako je bilo prošle sezone - Libertas Marinkolor je u svojoj dvorani obranio naslov pobjednika Kupa Hrvatske
18. travanj 2024 19:15