Sport Ostalo

USPJEH DUBROVAČKIH VESLAČA NA OTVORENOM PRVENSTVU HRVATSKE

DRŽAVNO NA ERGOMETRIMA Neptunaši prvi put na pobjedničkom postolju, i to ne jedan, već trojica!

USPJEH DUBROVAČKIH VESLAČA NA OTVORENOM PRVENSTVU HRVATSKE
Tri medalje osvojili su članovi Veslačkog kluba Neptun na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na ergometrima na dionici od dva kilometra, koje je održano u Rijeci, dvorani na Zametu. Prvi put u povijesti spomenutog natjecanja Neptunaši su se našli među osvajačima medalja!

Dvije od tri medalje osvojili su u kategoriji lakih mlađih seniora, natjecatelja do 72.,5 kilograma: Toni Crnjak je bio drugi, a Lovro Čondrić treći. Spomenuti uspjeh ostvarili su u konkurenciji deset natjecatelja. Broncom se okitio Pero Kukuljica u konkurenciji 62 juniora. Boje Neptuna branilo je ukupno šest natjecatelja. U konkurenciji 102 mlađa juniora Antonio Štrman je bio deseti, Roko Mucić četrnaesti, a Matija Medi trideset i peti. U posljednji trenutak zbog bolesti nastup na prvenstvu je morao otkazati Toni Perović.

- Crnjak i Čondrić su potvrdili kako se od njih može očekivati opet dobar rezultat na državnom prvenstvu. Kukuljica je potvrdio mjesto u reprezentaciji. Mlađi juniori su se također istaknuli. Nova sezona na vodi počinje za mjesec dana, 9. ožujka, prvom regatom Kupa Dalmacije, Memorijalom ‘Zlatko Celent’ u Splitu - istaknuo je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun, koji je s profesor Mladenom Marinovićem vodio Neptunaše u Rijeci.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima, tj. veslačkim simulatorima, okupilo je rekordnih 506 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. U seniorskoj konkurenciji opet su dominirala braća Sinković, zvijezde hrvatskog i svjetskog veslanja. Martin, koji je dionicu od 2.000 metara "prešao" za 5:46.6 minuta, samo sekundu slabije od hrvatskog rekorda kojeg osobno drži (5:45.5), slavio je ispred Valenta, koji je bio drugi s vremenom 5:48.5, dok je treći bio David Šain iz osječkog Iktusa s vremenom 5:58.9.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije