StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNO MALONOGOMETNO NATJECANJE U ŽUPI DUBROVAČKOJ ULAZI U ZAVRŠNI DIO

TURNIR ŽUPSKIH MJESTA Tko će 2019. slaviti na Mljekari, neće valjda opet 'kanta' finut u Čibači?

8. veljače 2019. - 21:47
Ukupno 14 momčadi sa 157 igrača nastupilo je u prvom dijelu turnira. Igralo se po skupinama. U dvije su bile po četiri, a u dvije po tri momčadi. Ukupno je odigrano 18 utakmica u kojim je postignuto 85 pogodaka. Jedino je Gornja Čibača u skupini 'D' ostvarila maksimalan učinak, dobila sve utakmice, dok su Čelopeci jedina momčad koja je natjecanje u skupinama zaključila bez osvojenog boda. Najviše pogodaka - 9 - postignuto je na utakmici u kojoj je Gornja Čibača s 9:0 dobila Mandaljenu, a niti jedan pogodak nije viđen jedino na utakmici Brgat - Mini Čibača.

Gornja Čibača je postigla najviše pogodaka - 19, a primila najmanje - niti jedan! Drago Palameta je vratar Gornje Čibače. Sve je obranio što je išlo u okvir njegovog gola. Najmanje pogodaka - po jedan - postigle su momčadi Pod Petrača i Mini Čibača, a najviše je primila - 16 - Mandaljena. Ivan Perić (Gornja Čibača) s 5 pogodaka je prvi strijelac.

Dosuđena su dva kaznena udarca, tri utakmice su završile bez pobjednika, dva igrača su dobila crveni karton, i to Hrvoje Stojić (Krstac/Popolica) i Antonio Sentić (Soline/Plat). Budući nije bilo dodatnih kazni, Stojić će propustiti nastup u repasažu, a Sentić u četvrtfinalu.

Pobjednici skupina su izborili izravan plasman u četvrtfinale (skupina 'A': Brgat, skupina 'B': Postranje, skupina 'C': Soline/Plat, te skupina 'D': Gornja Čibača), četvrtoplasirani su zaključili nastup na turniru (skupina 'B': Pod Petrača, skupina 'D': Mandaljena), dok drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za mjesto među osam najboljih, i to u subotu, 9. veljače, kad će u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka s početkom u 18 sati prvo igrati: Bjelice - Čelopeci. Potom, od 19 sati: Krstac / Popolica - Mini Čibača, od 20 sati: Fix Čibača - Srebreno, te od 21 sat: Mišići - Brašina.

Organizatori Turnira Župskih mjesta podvukli su crtu pod natjecanje u skupinama, 'izbacili' zanimljivosti (brojke), te posložili drugi, završni dio, sve do kraja. Četvrtfinala su na rasporedu dan nakon repasaža, u nedjelju, 10. veljače. U prvom četvrtfinalu, od 18 sati, Brgat igra s pobjednikom utakmice Fix Čibača - Srebreno, potom u drugom od 19 sati momčad Soline/Plat za suparnika ima pobjednika ogleda Brašina - Mišići, u trećem četvrtfinalu će od 20 sati igrati Gornja Čibača i pobjednik Mini Čibača - Krstac/Popolica, te od 21 sat Postranje protiv pobjednika Bjelice - Čelopeci.
Uvijek je najbolja - Čibača!
Prva tri izdanja Turnira župskih mjesta osvojila je Gornja Čibača, potom je u četvrtom slavila Mini Čibača, a u zadnja dva izdanja, petom i šestom, najbolja je bila Fix Čibača (na slici), koja je do prvog naslova stigla pobjedom u finalu protiv Gornje Čibače, dok je u zadnjem finalu slavila protiv Brgata

Fix Čibača je prošle godine naslov osvojila igrajući u sastavu: Marko Kriste, Ivo Raguž, Andrej Vidić, Tomo Puljiz, Stijepo Jarak, Maro Dubelj, Božo Raguž, Matej Perić, Josip Vidić, Vidan Vidić i Kristijan Prkut.
Finale 17. veljače!
Polufinala su na rasporedu u subotu, 16. veljače. U prvom će igrati pobjednici prva dva, a u drugom posljednja dva četvrtfinala, koja se igraju u nedjelju, 10. veljače.

Finale se igra u nedjelju, 17. veljače.

20. travanj 2024 09:19