StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISKI KLUB LIBERTAS MARINKOLOR

MARINKO MATULOVIĆ UOČI DERBIJA S PRVAKOM U GOSPINOM POLJU 'Treba se pokazat za stolom!'

8. veljače 2019. - 19:58
Bez obzira što za StaRR ove sezone neće igrati Kinez Jia Zeng budući isti nije nastupio u prvom dijelu sezone, a što je preduvjet da igra u nastavku kad se odlučuje o trofejima, varaždinski sastav je prejak. Ruiwu Tan je sjajan. Imaju i odličnog Britanca Andrewa Baggaleya, zatim isto tako odličnog Iranca Amiri Nia Soroosha. Tu je i Slovenac Ludvik Peršolje, zatim Ronald Ređep... Ali, ne dobivaju imena mečeve. Pokazao je to naš meč u Puli protiv istoimenog domaćina na startu drugog dijela lige kad smo upisali poraz. Treba se pokazat za stolom - rekao je Marinko Matulović, predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

Dubrovački klub je drugi na tablici HEP Hrvatske Super lige s dvije pobjede manje od StaRR-a, koji je bez poraza u proteklih 12 kola. StaRR je branitelj naslova. Prošle sezone Libertas Marinkolor nije uspio ponoviti sezonu 2016./17. kad je u finalu dobio baš varaždinski sastav te osvojio po prvi put u svojoj povijesti naslov državnog prvaka. StaRR, koji se potom pojačao, sa Zengom i Tanom bio je prejak u doigravanju za prvaka iduće godine. Iskusni Tomislav Japec, ponajbolji 'Pitur', naglasio je nakon izgubljenog finala kako jačeg od tog sastava StaRR-a nije bilo u povijesti hrvatskog prvenstva.

- Možda ove godine imaju i jači sastav. Nama je u ovom trenutku najvažnije sačuvati drugo mjesto u ligaškom dijelu, u doigravanje krenuti s druge pozicije te imati prednost u polufinalu. Plasman u finale doigravanja je naš cilj. Vjerujem kako ćemo u tome uspjeti, a ako se to dogodi, onda ćemo pokušati iznenaditi StaRR. Ako i ne uspijemo, kao što je bio slučaj prošle godine, čestitat ćemo suparniku - naglasio je Matulović.

U srijedu navečer 'Pituri' su izborili plasman na završni turnir Kupa Hrvatske. U Zagrebu su s maksimalnih 3:0 savladali trećeligaša Zagreba. Tomislav Japec, Neven Juzbašić i Miho Simović nisu suparniku prepustili ni jedan set. Final four Kupa Hrvatske igra se 12. i 13. ožujka u Osijeku. Tamo će nastupiti Zabok, GSTK Zagreb, te Vodovod Osijek. StaRR je prošle sezone odustao od nastupa u Kupu Hrvatske, nije se pojavio na Final fouru u Dubrovniku, a ove sezone se nije prijavio za natjecanje. Libertas Marinkolor je osvojio oba izdanja Kupa Hrvatske, 2017. i 2018. godine.

- U Kupu smo favoriti, ali GSTK Zagreb i Vodovod Osijek su momčadi koje, ako nismo pravi ili budemo imali kakav problem, mogu nas kazniti. Simović je zbog problema sa zubom jedva nastupio u srijedu navečer u kup utakmici, a pitanje je kakav će biti za derbi protiv StaRR-a, koji je u 13. kolu naš gost. Ne znamo u kojem će sastavu StaRR doći u Dubrovnik, ali s obzirom na igrače koje ima, tko god od njih dođe, očekujem kako će biti odličan meč. Bit će u maloj dvorani u Gospinom polju lijepa sportska atmosfera. Uvijek smo bili odlični domaćini. Uvijek smo znali nagraditi suparnika za dobar poen, pobjedu. Što se nas tiče priželjkujem kako će Miho biti zdrav, te kako će, kao i Japec i Juzbašić, odigrati kako zna. Vidimo se u subotu u 17 sati u Gospinom polju - pozvao je Matulović sve ljubitelje stolnog tenisa (i sporta) na super derbi HEP Hrvatske Super lige, ogled dvije najbolje hrvatske momčadi.
19. travanj 2024 20:43