StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

SQUAREOVCI PUT, PUTUJU Trojica u Kazahstan, dvojica u Makedoniju

29. siječnja 2019. - 22:02
Ide hrvatska malonogometna reprezentacija u Kazahstan, u Almaty, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije domaćina. Prva utakmica se igra 1. veljače, a druga dan poslije. Igra se u Almaty Areni gdje će se od 25. do 28. travnja igrati završni turnir UEFA Futsal Lige prvaka. Plasman su izborili domaćin turnira, Kairat Almaty, zatim portugalski Sporting CP, te dva španjolska kluba, branitelj naslova Inter FS i Barca Lassa. U poluvremenu prve utakmice između Kazahstana i Hrvatske predviđen je 'ples kuglica', koji će odrediti tko će protiv koga igrati u polufinalu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Kazahstanska reprezentacija je na zadnja dva Europska prvenstva igrala u polufinalu. Izbornik Matko Stanković je pozvao 14 igrača među kojima su i dvojica igrača Squarea, vratar Zoran Primić, te Maro Đuraš. Najbolji strijelac reprezentacije Dario Marinović će zbog ozlijede propustiti ovu akciju. Pozive su još dobili vratar Žarko Luketin (Split), trojac Futsal Dinama: Vedran Matošević, Davor Kanjuh i Kristijan Čekol, dvojac Vrgorca: Luka Suton i Duško Martinac, zatim Vedran Kazazić (Novo vrijeme Apfel), Stjepan Perišić (Olmissum), te 'stranci': Franco Jelovčić (Napoli Calcio A5), Matej Horvat (Civitella Colormax Sikkens A5), Luka Perić (Tombesi C5 Ortona) i Kristijan Postružin (Dobovec).

Put Kazahstana će i Dubrovčanin Siniša Bačić, dugogodišnji tehnički tajnik hrvatske malonogometne reprezentacije.

U akciji je 1. i 2. veljače i juniorska reprezentacija Hrvatske, koja će u Makedoniju. Čekaju je dva ogleda protiv reprezentacije domaćina. Izbornik Marinko Mavrović je pozvao i jednog igrača Squarea, Adriana Darrera. U stožeru reprezentacije je još jedan dubrovački 'crveno plavi', Hans Matić, koji u reprezentaciji ima istu ulogu kao i u klubu - trener vratara. 

FOTO Trener vratara Squarea Hans Matić ide s juniorskom reprezentacijom u Makedoniju, a Zoran Primić, vratar 'crveno plavih', sa seniorskom reprezentacijom u Kazahstan
24. travanj 2024 14:41