StoryEditorOCM
OstaloZIMSKI MALONOGOMETNI TURNIR U DUBROVNIKU

GHETTO UZVRATIO CAFFE BARU ANTIKA 'Kanta' iz Lapada otišla u Grad: 'Nismo više vječno drugi - sad ćemo vječno biti prvi!'

6. siječnja 2019. - 22:12
Svemu dođe kraj pa tako i crnom nizu ekipe iz Grada. Nakon četiri izgubljena finala, Ghetto je dobio peto, te po prvi put 'kanta' ide na Stradun, unutar zidina. Prošle godine su bili isti suparnici u finalu. Viđen je tada samo jedan pogodak. Pokal pobjednika Caffe baru Antika donio je Bruno Pralas. Ovaj put su se brojevi na semaforu dubrovačke sportske dvorane mijenjali osam puta. Getto je to učinio pet puta. Postigao je pet pogodaka u svom petom finalu za – napokon - ocjenu pet svog nastupa u Gospinom polju! Ujedno, pobjeda u finalu bila je peta pobjeda Getta ove zime na turniru!

Veliko finale počelo je prilikom Caffe bara Antika, ali Ante Ivaniševića nije dobro zahvatio loptu. Nakon toga 'dalekometna paljba' Ghetta, i to je oba puta u razmaku od nekoliko sekundi pokušao Josip Bošković. U 3. minuti 'sjela' je lopta na vratnicu Ghetta nakon što je preletjela gotovo cijeli teren. Potom prijeti Ghetto: u 4. minuti Mario Alajdžić, u 5. minuti Ivo Caput, a u 6. minuti opet Alajdžić. Dva puta se istaknuo Josip Jurjević, vratar Caffe bara Antika.

Nakon 6 minuta i 18 sekundi igre lopta je u mreži. Jurjević je zaustavio prvi pokušaj, ali nije uspio i drugi, udarac Boškovića, na radost bučnih navijača Ghetta. Na istaku 7. minute Adrano Darrer je izgubio ogled protiv Maria Biočića. Samo 18 sekundi poslije Caffe bar Antika je 'izbacila' Vlaha Skaramucu u sjajnu priliku, ali njegov udarac nije išao prema mreži, već pored gola.

U 10. minuti Alajžić kliže ispred Ivaniševića te otklanja opasnost. Pokušao je potom Toni Žile, ali pored gola. Zatim Alajžić na drugoj strani vara svog čuvara, te pogađa za novu radost Ghetta. U 11. minuti Darrer je neprecizan, a zatim njegov pokušaj blokira Sandro Salacan. Darrer potom radi peti akumulurani. Alajžić, na kojem je napravljen prekršaj, namjestio je loptu na 10 metara te pogodio za 3:0 vodstvo Ghetta. Ali, 24 sekunde prije kraja prvog poluvremena po prvi put se zatresla mreža Ghetta. Treći pokušaj na utakmici Darrera bio je više nego uspješan. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Jurjević zaustavlja udarac Alajžića.

Početkom nastavka opet Jurjević. Brani udarac Caputa, potom je pokušao i Alajžić. Zatim Ivanišević blokira novi pokušaj Caputa. Nakon udarca iz kuta pokušao je iz daljine i Ivan Ivanković, a nakon toga iskosa s desne strane opet Alajžić. I kad se očekivao četvrti pogodak Ghetta – drugi pogodak Caffe bara Antika. Skaramuca je sve napravio sam te nakon prodora naciljao sa 7,8 metara donji desni kut Biočića.

U 16. minuti novi pokušaj Alajžića, ali njegov udarac nije išao prema mreži. U 17. minuti Žile se sjurio prema vratima Ghetta, ali nije dobio dvoboj s Biočićem. Potom četvrti pogodak Ghetta. Točno 7 minuta prije kraja biljarski precizan je Caput.

Nepunih pet minuta prije kraja utakmice Bošković je 'unio' loptu u mrežu Caffe bara Antika nakon udarca Alajžića, ali je to napravio na nedozvoljen način. Vidio je igranje rukom sudac Zdravko Kuran te je ostalo 4:2 za Ghetto. Nedugo nakon toga slobodan udarac za Caffe bar Antiku malo izvan šest metara Ghetta, po sredini. Budući je Ghetto bio u bonusu, Caffe bar Antika je dobila doslovno kazneni udarac. Međutim, Biočić je sjajan. Brani udarac Ivaniševića. U 21. minuti Caffe bar Antika je povukla vratara iz igre. U toj ulozi je bio Ivanišević. Odmah prva velika prilika za Caffe bar Antiku. Skaramuca je najviši u skoku, zahvaća loptu glavom, ali pogađa stativu.

Bošković je prvi pokušao kazniti Caffe bar Antiku za igru bez vratara, ali njegov udarac s jednog na drugi gol nije pronašao put do mreže, kao ni pokušaji na drugoj strani. Prvo Žile, potom Skaramuce te još jednom Žile. Minutu i 7 sekundi prije kraja Pralas je u gužvi pred vratima spretan, te je Caffe bar Antika stigla na pogodak zaostatka. Potom su Ivanišević, Skaramuca, Žile i ekipa jurili izjednačenje, ali deset sekundi prije kraja, nakon što Caffe bar Antika nije uspjela iznenaditi, sjevnula je kontra. Alajdžić za Boškovića, koji je s gotovo polovice terena naciljao prazan gol za potvrdu pobjede. Ghetto je napokon dočekao da sa sebe skine 'prokleti' naziv – 'vječno drugi'. Poželio je da bude vječno prvi!

FINALE Caffe bar Antika – Getto 3:5
Suci: 
Robert Hausvička i Zdravko Kuran. Delegat: Ivo Pavlić.
Strijelci: 0:1 Josip Bošković (7), 0:2 Mario Alajžić (10), 0:3 Mario Alajžić (11/10m), 1:3 Adriano Darrer (12), 2:3 Vlaho Skaramuca (15), 2:4 Ivo Caput (17), 3:4 Bruno Pralas (23), 3:5 Josip Bošković (24)
CAFFE BAR ANTIKA: Josip Jurjević, Marko Papac, Adriano Darrer (1), Luka Matić, Ante Ivanišević, Bruno Pralas (1), Toni Žile, Vlaho Skaramuca (1), Matej Perović. Voditelj: Mateo Kristić.
GHETTO: Mario Biočić, Darko Stanić, Ivan Pavlina, Ivan Šakota, Frano Mrđen, Ivo Caput (1), Damir Hodžić, Pero Grbić, Filip Kurbelašvili, Sandro Salacan, Ivan Ivanković (1), Josip Bošković (1), Mario Alajdžić (2). Voditelji: Ivica Gvozden i Ante Đapić.
Naj, naj, naj...
Ghetto je dobio pokal za prvo mjesto te 7.500 kuna, Caffe bar Antika pokal za drugo mjesto i 3.000 kuna, a MNK Pridvorje Caffe bar Zora pokal za treće mjesto i 1.500 kuna.

Najbolji strijelac turnira je Baldo Cicijelj (MNK Pridvorje Caffe bar Zora) s 12 pogodaka, dok su nagrade za najboljeg igrača i vratara turnira završile u rukama igrača Caffe bara Antika. Najbolji igrač je Adriano Darrer, a najbolji vratar Josip Jurjević. 

Pokale i priznanja uručio je Blaž Pezo, predsjednik Županijskog nogometnog saveza.

18. travanj 2024 00:21