StoryEditorOCM
OstaloZIMSKI MALONOGOMETNI TURNIR U DUBROVNIKU

EVO IH OPET U FINALU Drugi put pobjednik Caffe bar Antika ili će Ghetto u svom petom finalu osvojiti prvi put turnir?

5. siječnja 2019. - 22:59
Sve je isto kao lani, bar kad su u pitanju suparnici u finalu. Branitelj naslova Caffe bar Antika i Ghetto su finalisti Zimskog malonogometnog turnira, koji se igra u dubrovačkoj sportskoj dvorani u Gospinom polju. Finale se igra u nedjelju, 6. siječnja, s početkom u 19 sati. Sat prije počinje utakmica za treće mjesto.

Caffe bar Antika je dobila i svoju petu utakmicu na turniru. Sve tri u skupini, a nakon toga slavila u četvrtfinalu te sad u polufinalu u kojem je za suparnika imala Cavtat, momčad koja je 2014. osvojila turnir pod imenom Caffe bar Mihael. Ghetto je finale izborio uspjehom protiv MNK Pridvorje Caffe bar Zora, te će po peti put igrati u finalu. Prethodna četiri puta do finala je stigao pod imenom Restoran Koloseum, ali ne i do naslova. Hoće li promjenom imena stići i do prve pobjede u velikom finalu? Caffe bar Antika je prošle godine prvi put stigla do finala i osvojila turnir pobjedom u finalu protiv Restorana Koloseum s 1:0.

Na prvi pogodak u prvom polufinalu čekalo se 4 minute i 42 sekunde. Luka Matić je s 10,11 metara naciljao donji desni kut gola Aldina Sarića. Vratar Cavtata je samo pogledom ispratio put lopte u mrežu. U 9. minuti Sarić je obranio udarac iz daljine, na odbijenu loptu natrčao je Ante Ivanišević čiji udarac je uz pomoć vratnice zaustavio vratar Cavtata. U istoj minuti pokušao je iz daljine Adriano Darrer, a potom u idućoj minuti dva puta je tukao Toni Žile (njegov drugi udarac, koji je išao u okvir gola, zaustavio je Sarić). U drugoj polovici prvog poluvremena prijetio je i Cavtat. U 7., te 10. minuti imao je najbolje prilike, ali oba puta završni udarac nije bio dobar. U 11. minuti Davorin Krešić je spriječio novi pogodak Caffe bara Antika.
 
Na isteku druge minute nastavka Vlaho Skaramuca je odlično spustio loptu za Darrera, koji je iz trka pogodio suprotni kut za 2:0 vodstvo Caffe bara Antika. Pokušaj Skaramuce na isteku 17. minute zaustavio je Sarić. U 18. minuti Matej Nađ je dobio loptu na 3,4 metra od gola, okrenut je bio leđima. Pokušao je iznenaditi Josipa Jurjevića petom, ali je to loše izveo. Potom brza lopta vratara Caffe bara Antika za Bruna Pralasa. U susret mu je krenuo Sarić. Pralas je prebacio njega, ali taj prebačaj nije išao u okvir gola. Što tad nije uspio Pralas, jest nedugo nakon toga Ivanišević - 3:0 za Caffe bar Antiku. Nakon toga, u zadnjih pet minuta, Cavtat je zaigrao na sve ili ništa. Sarić se preselio pred gol Caffe bara Antika. Međutim, bez rezultata. Posljednju priliku Cavtata za barem počasni pogodak u polufinalu, udarac Vlaha Grbešića 16 sekundi prije kraja, zaustavio je Jurjević.

Cavtat - Caffe bar Antika 0:3
Suci:
 Robert Hausvička i Anita Nenada. Delegat: Ivo Pavlić.
Strijelci: 0:1 Luka Matić (5), 0:2 Adriano Darrer (14), 0:3 Ivanišević (19)
CAVTAT: Aldin Sarić, Niko Grbešić, Tomislav Marinović, Denis Hasanović, Tomislav Odak, Vlaho Grbešić, Davorin Krešić, Tomislav Vodopija, Mihael Vojnić, Ivan Aerlić, Matej Nađ. 
CAFFE BAR ANTIKA: Josip Jurjević, Marko Papac, Adriano Darrer (1), Luka Matić (1), Ante Ivanišević (1), Bruno Pralas, Toni Žile, Vlaho Skaramuca, Matej Perović. Voditelj: Mateo Kristić.

U drugom polufinalu prvi je pritisnuo Ghetto, bilježimo u prve dvije minute prvu obranu Iva Đukana, vratara MNK Pridvorje Caffe bar Zora, a već u 3. minuti prvi opasniji napad MNK Pridvorje Caffe bara Zora (Lukša Ivanović je tukao silovito, ali pored gola). U 4. minuti i drugi, daleko opasniji napad 'crvenih' (Antun Šmanjk je zatresao stativu). Odmah nakon toga slavi Ghetto vodstvo 1:0. Josip Bošković je strijelac za 'plavo crne'. U 7. minuti nova prilika za 'crvene'. Opet Ivanović, ali opet ništa. Potom je dva puta na mjestu Đukan. U 10. minuti je na mjestu Mario Biočić, vratar Ghetta, nakon pokušaja iz daljine Stjepana Skurića. S druge strane blokirana su tri u nizu udarca igrača Ghetta, ali ne i četvrti, i to 31 sekundu prije kraja poluvremena. Strijelac za 2:0 vodstvo Ghetta bio je Ivan Ivanković. Pet sekudni prije odlaska na odmor novi Ivanovićev udarac zaustavlja Biočić.

U nastavku prvi je pokušao Ivanković, ali nije nakon nesporazuma obrane 'crvenih' naciljao iskosa okvir gola. U trećoj minuti nastavka treći pogodak Ghetta. Biočić je 'pogodio' Boškovića na polovici 'crvenih', a on u skoku nadvisio svog čuvara te prebacio istrčalog Đukana.

Točno 6 minuta prije kraja zatresla se prvi put mreža Ghetta. Pogodio je vodeći strijelac turnira – Baldo Cicijelj. Njegov 12. pogodak. 58 sekundi poslije Biočić je zaustavio udarac Cicijelja. Na drugoj strani Đukan pobjednik u ogledu s Mariom Alajdžićem. Novi dvoboj Alajdžić – Đukan, 3 minute i 20 sekundi prije kraja, dobio je igrač Ghetta. Pogodio je iz udarca s 10 metara nakon 'prvog prekobrojnog akumuliranog prekršaja' MNK Pridvorje Caffe bar Zora (4:1 za Getto). Do kraja nova velika obrana Biočića. I prije nje je bilo jasno kako će po peti put u finalu igrati ekipa iz Grada. Ghetto je u skupini ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Potom ostvario još dvije pobjede i evo ga opet u finalu.

MNK Pridvorje Caffe bar Zora – Ghetto 1:4
Suci: 
Robert Hausvička i Anita Nenada. Delegat: Ivo Pavlić.
Strijelci: 0:1 Josip Bošković (4), 0:2 Ivan Ivanković (12), 0:3 Josip Bošković (15), 1:3 Baldo Cicijelj (18), 1:4 Mario Alajdžić (21)
MNK PRIDVORJE CAFFE BAR ZORA: Ivo Đukan, Leo Pušić, Ante Arbanasin, Antun Šmanjak, Nikša Đurić, Stjepo Skurić, Baldo Cicijelj (1), Paulo Vukić, Pero Macan, Antonio Čupić, Mateo Miladin, Lukša Ivanović, Marino Zalokar.
GHETTO: Mario Biočić, Darko Stanić, Ivan Pavlina, Ivan Šakota, Frano Mrđen, Ivo Caput, Damir Hodžić, Pero Grbić, Filip Kurbelašvili, Sandro Salacan, Ivan Ivanković (1), Josip Bošković (2), Mario Alajdžić (1).
20. travanj 2024 12:19