Sport Ostalo

BOŽIĆNI TURNIR JUDO KLUBOVA KONAVLE CAVTAT I PREVLAKA

KAKAV SU POKLON POD BOR DOBILE MALE KONAVOSKE JUDOKE OD OPĆINE Plaćeni su, stižu, i to ne jedan, već dva!

BOŽIĆNI TURNIR JUDO KLUBOVA KONAVLE CAVTAT I PREVLAKA
Svake godine je tako. Okupe se na kraju godine, organiziraju Božićni klupski turnir u dvorani Osnovne škole Cavtat, svi članovi kluba su u kimonima te na tatamiju, a roditelji i prijatelji malih judoka i kluba uokolo. Uoči prvih borbi turnira u kojem nema poraženih, već su svi pobjednici i svi s njega odlaze s poklonima, prisjete se svega što su napravili u godini na isteku.

- Ovo je naš šesti Božićni turnir, a održava se na kraju najuspješnije godine u povijesti kluba – naglasio je Sado Bečić, predsjednik Judo kluba Konavle Cavtat. Judoke iz cijelih Konavala, jer tu je 'mlađi brat' i Judo klub Prevlaka, osvojili su 156 medalja na 14 međunarodnih turnira, a najviše sjaje dvije s državnih prvenstava. Osvojili su ih Petra Đurković i Fran Obradović na mlađe kadetskom PH. Petra je bila treća u kategoriji do 44 kilograma, a Fran treći u kategoriji do 42 kilograma. Upravo su njih dvoje dobili priznanja za najbolje judoke kluba u 2018. godini, dok su priznanja za nade kluba dobili Dalija Schmuch i Andrija Antun Sukurica.

- Na prvenstvima te međunarodnim turnirima nastupilo je 56 naših članova, a njih čak četrdeset i dvoje ih je osvojilo najmanje jednu medalju – istaknuli su Niko Đurković i Matko Klarić, tajnik odnosno glavni trener.

Pohvalio ih je i načelnik Božo Lasić. Ne samo zbog medalja, ne samo zbog činjenice da imaju najuspješniji sportašicu Konaval u 2018. godini (Petra Đurković), već i zbog broja djece, koja treniraju judo.

- Trenira stotinjak djece. Da, sve su to lijepe brojke na koje smo svi, koji radimo u judu u Općini Konavle, uistinu ponosni – naglasili su Klarić, Đurković i Bečić.

Sve konavoske judoke razveselio je načelnik. Za poklon će dobiti nove strunjače. Ne, nije Lasić došao te počeo obećavati, već je istaknuo kako je Općina Konavle već platila strunjače, koje stižu za koji dan. Stare, koje su služile više od dvadeset godina, i koje su još unatrag nekoliko godina bile za bacit, napokon odlaze u povijest.

- S novim strunjačama, stiže nam ih sto, moći ćemo sastaviti dva nova tatamija, ne samo da ćemo imati uvjete za rad kakve imaju drugi klubovi, već ćemo opet moći organizirati turnire te ugostiti na njima članove drugih klubova. Vjerujem kako ćemo uspjeti opet organizirati završne borne na cavtatskoj rivi, polaganja za pojaseve… - naglasio je Bečić.

Zahvalio se u ime svih načelniku Lasiću, svima u Općini Konavle, zatim čelnicima Zajednice športova Općine Konavle, kao i svim donatorima i sponzorima kluba…

- Hvala ljudima iz Kont d.o.o., Zračne luke Dubrovnik, Vinice Monković, Tandem d.o.o., Texo molior, Caffe bara Amor Cavtat, Connexus d.o.o., Ludo more, Vijađ Cavtat, hvala Dubrovačkom vjesniku, koji je uvijek uz nas, te hvala, jedno veliko hvala posebno roditeljima naše djece. Bez njihove pomoći ne bi moglo biti ove lijepe priče – podvukao je Bečić. 
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Zbog nužde riskiraju glavu

Zbog nužde riskiraju glavu
Svima je jasno da nužda ne bira, ali da je baš tako stislo da s automobilom nije mogao skrenuti na obližnje proš...
Zbog nužde riskiraju glavu

Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat

Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat
Otvoren je Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Gornji Brgat. Za pr...
Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat