StoryEditorOCM
OstaloPLIVAČKI KLUB JUG

DOBRA JE BILA 2018. GODINA Dvojica prvaci, četvoro ih u reprezentaciji, 34 medalje s državnog...

29. prosinca 2018. - 15:26
Prošle godine su se iz Rijeke vratili s osam, a ove godine s deset medalja, i kad se uspjeh s ovogodišnjega Zimskog prvenstva Hrvatske, posljednjeg natjecanja u godini, zbrojio s ostvarenim na Ljetnom prvenstvu, tj. ono što je napravljeno u malom, 25-metarskom bazenu s onim u velikom, 50-metarskom, Plivački klub Jug došao je do 33 medalje. To su osvojene medalje na državnim prvenstvima za dobne skupine seniora i seniorki, mlađih seniora i mlađih seniorki, juniora i juniorki te mlađih juniora i mlađih juniorki. I to nije sve jer je na Zimskom kadetskom prvenstvu osvojena jedna bronca te je u 2018. godini dubrovački klub bogatiji za 34 medalje s državnih prvenstava!

Na Zimskom PH za dobne skupine seniora i seniorki, mlađih seniora i mlađih seniorki, juniora i juniorki te mlađih juniora i mlađih juniorki, osvojili su jugaši jedno zlato, pet srebrnih i četiri brončane medalje, a računajući Ljetni PH za iste uzraste te broncu sa Zimskog kadetskog prvenstva, od 34 medalje pet je zlatnih, petnaest srebrnih, a četrnaest brončanih!

Mlađi junior Mario Šurković je prvo ime Juga i ove godine. Sad se sa Zimskog prvenstva vratio s osam medalja. Četiri je osvojio sam, a četiri sa štafetama. U disciplini 100 metara mješovito postao je prvak Hrvatske među mlađim juniorima, a u istoj disciplini osvojio je bronce u juniorskoj i mlađoj seniorskoj konkurenciji, te broncu u disciplini 50 slobodno. Kao član štafete pridonio je osvajanju tri srebrne I jedne brončane medalje. Na Ljetnom prvenstvu Šurković je sam osvojio dvanaest medalja, od kojih su tri bile zlatnog sjaja, tri srebrnog, a šest brončanog, te još dvije srebrne sa štafetom. Naslov prvaka Hrvatske u 50-metarskom bazenu isplivao je u disciplinama 200 metara mješovito te 100 i 200 metara leđno. Sva tri je osvojio u kategoriji mlađih juniora, u kojoj je još bio brončani na 50 metara slobodno. U juniorskoj konkurenciji isplivao je tri srebra (200 mješovito, 200 leđno i 100 leđno), u kategoriji mlađih seniora tri bronce (200 mješovito, 200 leđno i 100 leđno) te u apsolutnoj kategoriji dvije bronce (200 mješovito i 200 leđno).

I dok je Šurković i prije 2018. osvajao naslove državnog prvaka, prvi put u karijeri to je uspio i mlađi junior Michel Brassard, koji se sa Zimskog PH vratio sa šest medalja. Dvije srebrne je osvojio sam, a tri srebrne i jednu brončanu sa štafetom. Na Ljetnom PH osvojio je sam jedno zlato, četiri srebra i jednu broncu te još dva srebra sa štafetama. Svoj prvi i zasad jedini naslov državnog prvaka osvojio je u 50-metarskom bazenu u disciplini 800 metara slobodno. U kategoriji mlađih juniora na Ljetnom PH osvojio je još dvije medalje (srebro na 100 metara leptir i broncu na 400 metara slobodno), a u kategoriji juniora, mlađih seniora i u apsolutnoj kategoriji po srebro na 800 metara slobodno. Sad je na Zimskom PH Brassard bio drugi u disciplini 200 metara slobodno u kategoriji mlađih juniora i u kategoriji juniora, a sa štafetama je osvojio još tri srebrne i jednu brončanu medalju.

Ljetno prvenstvo će zauvijek pamtiti i junior Đivo Matović, koji se prvi put penjao na pobjedničko postolje državnog prvenstva. Na 1500 metara osvojio je srebro u juniorskoj, te bronce u mlađoj seniorskoj i apsolutnoj kategoriji.

Na Ljetnom PH srebrne su bile mlađe juniorske štafete 4 puta 200 metara slobodno i 4 puta 100 metara slobodno, za koje su, osim Šurkovića i Brassarda, nastupili Đivo Damić i Noa Miletić. Sad na Zimskom prvenstvu srebrne su bile mlađe juniorske štafete 4 puta 50 slobodno, 4 puta 200 slobodno, 4 puta 100 slobodno, a brončana mlađa juniorska štafeta 4 puta 100 metara mješovito u sastavu Mario Šurković, Đivo Damić, Michel Brassard i Marko Baletin.

U sve tri srebrne štafete bili su Šurković, Brassard i Damić. Četvrti član štafete 4 puta 50 slobodno i 4 puta 100 slobodno bio je Noa Miletić, a štafete 4 puta 200 slobodno Marko Baletin, koji je osvojio broncu na Zimskom kadetskom PH u disciplini 100 metara leđno.

U rubriku “uspješna 2018. godina”, Jug će uvrstiti i činjenicu da je imao četiri člana u reprezentaciji (Mario Šurković, Michel Brassard, Frane Miloslavić i Marko Baletin).
Sve bliže 'A' razredu
Plivači Juga zauzeli su treće mjesto na ‘B’ ekipnom prvenstvu Hrvatske, dakle 11. mjesto u državi, dok su plivačice Juga također bile bliže plasmanu u prvi razred nego ispadanju u treći. Zauzele su četvrto mjesto, dakle 12. u državi.

Jugova momčad je u 2018. godini nastupila u sastavu: Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin i Ivan Đuran, dok su za žensku ekipu na ekipnom ‘B’ prvenstvu plivale Frane Miloslavić, Ana Lučić, Gracija Filipović, Adriana Marinović, Doris Radošević, Katarina Matović, Katrina Nenadić i Antonia Ljuban.

25. travanj 2024 10:00